Основна тема в разговора между ГЕРБ-СДС и ИТН се очерта

...
Основна тема в разговора между ГЕРБ-СДС и ИТН се очерта
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Финансите на държавата изглеждат ужасно заради Асен Василев, но вина имаме и ние

Основна тематика в диалога сред ГЕРБ-СДС и Има Такъв Народ се очерта бюджета и положението на финансите в страната. Десислава Атанасова посочи при започване на диалозите, че би трябвало да има сигурна и предвидима данъчна и финансова политика, както и предвидимост във финансовата политика.

„ Всички през последните две години се проваляхме в това да водим и се веселя, че в този парламент съумяваме да вършим, тъй като нашите работодатели – жителите желаят държавническо държание. Не можем да си позволим следващи нови избори, освен ще дестабилизира страната, само че и ще покаже, че политическата класа се е изчерпала “, съобщи Десислава Атанасова.

На собствен ред Тошко Йорданов от Има Такъв Народ съобщи, че още при започване на акцията са дали ясно да се разбере, че този път ще подхождат градивно и демократично. Ще поддържат всяка една добра концепция, без да робуват на политически щабове, само че ще отхвърлят и тези, които съгласно тях не са положителни.

„ Ако се получи болшинство в този парламент ще би трябвало се сформира обща управническа стратегия. Разговорите с втората политическа мощ изглеждаха с предупреден край. Ние сме дясно насочена партия, финансите на страната наподобяват извънредно по виновност на Асен Василев, за това имаме виновност и ние, за благополучие ги спряхме на време “, добави Тошко Йорданов и съобщи, че повече не биха дали безусловно доверие. Йорданов посочи, че бюджетът е извънредно значим, само че ще приказват за него едвам когато се реализира единодушие за държавно управление. По думите му не е добре да се гласоподава или разисква бюджет при неналичието на ясно болшинство, тъй като това е рисково да страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР