Основна тема на дискусиите ще бъде бюджетът на Варна за

...
Основна тема на дискусиите ще бъде бюджетът на Варна за
Коментари Харесай

Местният парламент ще гласува бюджета на Варна за 2019 г.


Основна тематика на полемиките ще бъде бюджетът на Варна за 2019 година Неговата макрорамка е 497 625 000 лева – с близо 104 млн. лева по-голяма от в началото заложените средства предходната година.

Съветниците ще би трябвало да дадат своя избор и за започване на процедура по даване на минерални води – държавна благосъстоятелност, за безплатно ръководство на общината. Предстои да бъде импортирано публично искане в Министерството на околната среда и водите, само че преди този момент то би трябвало да получи утвърждението на Общинския съвет.

Местният парламент ще разиска и промени в две от общинските наредби. Корекции следва да настъпят в наредбата за размера на локалните налози в частта й за данъка върху транспортните средства, а с ремонти в наредбата за установяване на локалните такси ще бъде направена актуализация на цените за входни билети в Зоопарка.

Друг финансов въпрос, който съветниците ще прегледат, е въвеждането на оптималната цена от 300 лв. за репатриране на погрешно паркирали коли и престоя им на углавен паркинг. Одобряването на план за ПУП-ПРЗ на Аспарухов парк също попада в дневния ред.

На гласоподаване ще бъде подложено и предлагането за преустановяване посредством разпродажба на " Централен повсеместен магазин “ АД, в чиито активи е така наречен Дупка. Тези проекти на общината, която е притежател на сдружението, към този момент бяха единомислещо подкрепени от ПК " Собственост и стопанство “.

Заседанието на локалния парламент ще приключи с полемика с жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР