Основна роля с подчертан профил ще има българският национал Илия

...
Основна роля с подчертан профил ще има българският национал Илия
Коментари Харесай

Страхотна новина за Илия Груев долетя от Германия

Основна роля с емфатичен профил ще има българският национал Илия Груев в състава на Вердер за идващия сезон в Бундеслигата. Прогнозата е на авторитетното немско издание “Кикер ”.

Това е добра вест, защото напоследък се разяснява, че Груев може да бъде преотстъпен в отбор, който не взе участие в Бундеслигата.

Според създателя на материала Тим Людеке след привличането на Наби Кейта от Ливърпул в състава на бременци Груев ще се концентрира върху главното си амплоа – отбранителен халф, и може да се трансформира във значима фигура за “зелените ”.

През предишния сезон той бе употребен от треньора Оле Вернер и в ролята на нападателен полузащитник.

“По всичко проличава, че в този момент Груев ще бъде най-много отбранително насочен и още веднъж ще се конкурира с 34-годишния Кристиан Грос.

Българинът съумя да употребява миналия сезон, с цел да се приближи още повече до статута на корав титуляр във Вердер. Участие в 31 мача, от които в 18 бе в стартовия състав, приказват за това ”, написа в материала на “Кикер ”.

В поддръжка на тази идейна линия може да се одобри фактът, че Вердер даде контракт на Грос и за идващия сезон.

Това може да бъде разчетено като избрана поръчка, че на Груев ще се разчита главно за позицията пред отбраната отсега нататък, а опитният Грос ще е нужният проект “Б ”.

В материала на “Кикер ” се акцентира и, че с коментара си за покачването на пазарната цена на състава на Вердер треньорът е имал поради и развиването на нашия национал.

Осезателно виновното му държание на терена и точността на пасовете му са качествата, които го вършат доста скъп, е мнението на създателя Людеке. Той подчертава и върху това, че Груев е титуляр в националния тим на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР