Основна роля с подчертан профил ще има българският национал Илия

...
Основна роля с подчертан профил ще има българският национал Илия
Коментари Харесай

В Германия: Илия Груев ще има основна роля във Вердер

Основна роля с емфатичен профил ще има българският национал Илия Груев в състава на Вердер за идващия сезон в Бундеслигата.

Прогнозата е на авторитетното немско издание " Кикер ".

Според създателя на материала Тим Людеке след привличането на Наби Кейта от " Ливърпул " в състава на бременци Груев ще се концентрира върху главното си амплоа - отбранителен халф, и може да се трансформира във значима фигура за " зелените ".
 Вердер праща Илия Груев в белгийски слабак?
Вердер праща Илия Груев в белгийски слабак?

Ойпен с страдания резервира елитния си статут през последния сезон

През предишния сезон той бе употребен от треньора Оле Вернер и в ролята на нападателен полузащитник.

" По всичко проличава, че в този момент Груев ще бъде най-много отбранително насочен и още веднъж ще се конкурира с 34-годишния Кристиан Грос.

Българинът съумя да употребява миналия сезон, с цел да се приближи още повече до статута на корав титуляр във " Вердер ". Участие в 31 мача, от които в 18 бе в стартовия състав, приказват за това ", написа в материала на " Кикер ".
 Илия Груев: Топката не искаше да влезе
Илия Груев: Топката не искаше да влезе

" Резултатът е най-съществен, а в този момент го нямаме "

В поддръжка на тази идейна линия може да се одобри фактът, че " Вердер " даде контракт на Грос и за идващия сезон.

Това може да бъде разчетено като избрана поръчка, че на Груев ще се разчита главно за позицията пред отбраната отсега нататък, а опитният Грос ще е нужният проект " Б ".

В материала на " Кикер " се акцентира и че с коментара си за покачването на пазарната цена на състава на " Вердер " треньорът е имал поради и развиването на нашия национал.

Осезателно виновното му държание на терена и точността на пасовете му са качествата, които го вършат доста скъп, е мнението на създателя Людеке. Той подчертава и върху това, че Груев е титуляр в националния тим на България.

Селекционерът Младен Кърстаич се възползва от неговата полифункционалност и в европейските квалификации против Литва и Сърбия го употребява в ролята на централен бранител.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР