„Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване беше

...
„Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване беше
Коментари Харесай

Лена Бориславова с нападки към прокуратурата – била удобна бухалка

„ Основна причина за неприемане на нашия План за възобновяване беше точно неналичието на задоволително решителни и значими поръчки за промени по отношение на отчетността и отговорността на основния прокурор и българската прокуратура”, добави тя.

Бориславова подчера, че Политическа партия била поставила като приоритет връщането на доверието в съда посредством дълбока промяна и за 100 дни сполучливо щели да одобряват закриване на спецсъда и прокуратурата, в ход бил и законопроект за КПКОНПИ.

„ Министерският съвет към този момент е контактна точка на Европейската прокуратура за подаване на сигнали по самостоятелен начин”, добави тя.

Заедно с министерството на правораздаването щели да качат за обществото обсъжданне на законопроект, който ще позоволи дейно и без значение следствие в употребява за европрокуратурата.

Имало 100 работни групи, които се срещали по 2 пъти седмично, с цел да работят по ограничение на правомощнията на Гешев, както и надзор върху него, както и промени в Наказателен кодекс.

„ Това е единствено началото”, съобщи Лена Бориславова.

След 2 седмици работа от на следващия ден щяло към този момент да има подстраница към страницата на Министерски съвет, в която ще е разказана законодателната активност на правосъдното министерство. Там ще има информация и по какъв начин жители да подават сигнали до европрокуратурата.

„ За нас будят учудване някои дейности на прокуратурата. Повече от 2 месеца лиши да разпитат човек, който желае да даде показания (Васил Божков – б.а.), само че за по-малко от 2 часа съумяха да открият досъдебно произвеждане против вицепремиер (Асен Василев – б.а.) за диалог, в който той не е уъчаствал и не се е съствоял “, сподели Бориславова във връзка изказванията на Георги Самуилов, че е бил изнудван от финансовия министър.

Прокуратурата трябвало да стартира да работи дейно в границите на своите конституционни пълномощия, а освен с конференции, сподели още Бориславова и уточни, че с изключение на самостоятелна, тя дължи и отчетност.

Припомняме, че по-рано през днешния ден управлението на прокуратурата показа позиция във връзка със „ систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната управляващи “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР