Основите на регионален център в помощ на енергийната трансформация не

...
Основите на регионален център в помощ на енергийната трансформация не
Коментари Харесай

ВЕИ хъб ще помага за енергийната трансформация на България и региона

Основите на районен център в помощ на енергийната промяна освен на България, само че и на целия район на Югоизточна Европа, поставиха Асоциацията за произвеждане, предпазване и търговия с електрическа енергия (АПСТЕ), Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) и водещият европейки конгрес за корпоративно потребление на възобновима сила RE-Source. Те оповестиха, че са подписали меморандум за съдействие и поощряване на корпоративното доставяне с възобновима сила в района.

Целта е да се предложи бизнес платформа за продан на познания и информация – както за купувачи, по този начин и за снабдители на възобновима сила, показват трите организации. Т еще работят и с институциите за изработването на политики, които да подкрепят сполучливата енергийна промяна на района посредством реализацията на нови планове от възобновима сила на конкурентни цени.

Реелна българските организации се причисляват към платформата RE-Source, която е учредена в Брюксел през юни 2017 година като съюз на заинтригувани страни, сплотяващ купувачи и снабдители на чиста сила.

" Ние от платформата RE-Source сме задоволени да си сътрудничим с АПСТЕ и БГВЕА и да промотираме тяхната водеща роля в Югоизточна Европа. Очакваме с неспокойствие да работим дружно, с цел да дадем опция на пазара за корпоративни контракти за изкупуване на сила да пораства и процъфтява – в България и в района като цяло ", съобщи Хана Хънт, шеф по въздействието на RE-Source платформата, представена в известието.

" Това стратегическо партньорство е основно за задачата ни да поддържаме технологии и бизнес модели свързани с произвеждане, транспорт, систематизиране, предпазване и търговия на възобновима сила. Щастливи сме, че успяхме да създадем RE-Source хъб в Югоизточна Европа. Надяваме се още тази есен да организираме първо районно събитие, което да адресира непрекъснато увеличаващия се интерес на индустриални компании за закупуване на възобновима сила ", показва на собствен ред Никола Газдов, ръководител на Управителния съвет на АПСТЕ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР