„Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е

...
„Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е
Коментари Харесай

Борисов за решението на КС: Радев е знаел за гражданството на Петков

„ Основен закон в страната е Конституцията, Радев по какъв начин не е знаел за декларацията. Коментарът ми е против Радев и неговите адвокати, които сякаш са най-великите. Той първоначално може да не е знаел, само че като е схванал не е реагирал. Радев обаче е знаел и по тази причина изиска Конституционен съд да приключи делото “. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той направи първи коментар на решението на Конституционен съд за поданството на Кирил Петков.

Борисов добави още, че единствено желае да се съблюдава върховенството на закона, нищо повече. Той добави, че в идващия парламент ще търсят останалите политически партии, с цел да се стигне до консенсус и да не се стига повече до сходни проблеми.

Указът, с който президентът Румен Радев е назначил Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление, е противоконституционен. Това реши през днешния ден Конституционният съд (КС).

Решението e признато с 11 гласа, като Георги Ангелов е подписал решението с изключително мнение по отношение на допустимостта. Докладчик по делото е Таня Райковска.

В решението се затвърждава визията от миналата процедура на Конституционен съд, че възбраната за двойно поданство на министрите е безспорна. Отхвърля се тезата, че в тази ситуация Петков е нямало какво повече да направи откакто на 21 април 2021 година е подал заявление за отвод от поданство и Конституционен съд за първи път категорично декларира: „ Не е задоволително едно лице да е подхванало стъпки за отвод от непознатото си поданство “.



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР