Основен свидетел на прокуратурата срещу Евгения и Николай Баневи е

...
Основен свидетел на прокуратурата срещу Евгения и Николай Баневи е
Коментари Харесай

Изненада! Ето го основния свидетел на делото срещу Баневи

Основен очевидец на прокуратурата против Евгения и Николай Баневи е синът на предприемача от предходния му брак. Държавното обвиняване има и данни от счетоводна и икономическа експертизи, съгласно които за интервала от 2005 година до момента 130 предприятия, свързани с Баневи, са спрели да работят.

В шоу се трансформира гледането на ограниченията за неотклонение на Евгения и Николай Баневи в спецсъда. Бизнесменът и жена му бяха задържани във Франция с Европейска заповед за арест по обвиняване за източване на предприятия у нас. Вчера те бяха върнати на нова земя и през днешния ден прокуратурата изиска двамата да останат за непрекъснато под стража.

Преди началото на съвещанието Банева се изправи пред камерите и в детайли описа тезата, която фамилията и юристите му ще пазят, осведоми bTV.

„ На 26 октомври бяхме задържани на летището в Ница при постоянен полет, който бяхме резервирали 26 дни преди този момент с издадени бордни карти в системата на „ Уизеър ” (…) в случай че прокуратурата е имала подозрения, че ние се укриваме, умерено е можела да направи инспекция на системата за полети ”, сподели Евгения Банева, като означи, че от предния ден е бил запазен и вип терминалът на Летище София.

От думите й стана ясно, че два дни преди ареста двамата са знаели за интереса на спецпрокуратурата към тях: „ Обади се един от нашите водачи, с който се е свързал някакъв призовкар. Веднага се свързахме посредством юрист с прокурор Мария Дойчинова ”.
Уговорили се за среща в понеделник в 11 ч., като Баневи имали подготвеност да се явяват и незабавно след кацането, описа още задържаната. „ Ясно е, че когато спецпрокуратурата търси някого, няма да ни канят на кафе ”, акцентира Банева.

Евгения Банева изиска да бъде пусната под гаранция с претекста, че желае да се грижи за децата си. Прокурорите по делото обаче бяха безапелационни, че двамата би трябвало да са за непрекъснато под стража. Мотивите – „ разполагат с голям финансов запас ” и „ негативна характеристична данна на общо съображение ” за Николай Банев, който бил разследван за закана за ликвидиране и за който имало данни, че е принуждавал очевидец по друго следствие да даде погрешни показания.

Основен очевидец на прокуратурата е синът на предприемача от предходния му брак. Държавното обвиняване има и данни от счетоводна и икономическа експертизи, съгласно които за интервала от 2005 година до момента 130 предприятия, свързани с Баневи, са спрели да работят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР