Основен ремонт на пътния надлез, водещ към жк Сторгозия в

...
Основен ремонт на пътния надлез, водещ към жк Сторгозия в
Коментари Харесай

Започва основна реконструкция на пътния надлез към ЖК Сторгозия в Плевен

Основен ремонт на пътния надлез, водещ към жк „ Сторгозия ” в, ще започва през месец май. Съоръжението, което е най-пряката връзка от централната част на града към квартала и заради това натоварено с придвижване, е остаряло и се нуждае от градивно подсилване.
При реконструкцията ще бъде изпълнен изравнителен слой бетон клас С25/30, ще бъде инсталиран нов железен парапет с височина 1.10 м и стоманена защитна ограда със степен на задържане и зона на деяние върху тротоарите, ще се постави нова битумна хидроизолация в зоната на пътното платно, защитно /импрегниращо/ покритие на тротоарните блокове, настилка от компактен асфалтобетон, защитна система против карбонизация по долната повърхнина на връхната структура и ригелните конзоли, ще бъде осъществено градивно подсилване, ще се създадат нови дилатационни фуги и ще се инсталират нови отводнители.
 Една от емблемите на Плевен - парк Кайлъка към този момент ще бъде ръководен от общината Една от емблемите на Плевен - парк " Кайлъка " към този момент ще бъде ръководен от общината
Парк " Кайлъка " към този момент ще бъде ръководен от община Плевен, написа в профила си във Facebook кметът на града Георг Спартански. Ето още какв...
Стойността на обекта е 1 000 205.94 лв. с Данък добавена стойност. Сумата се обезпечава от спестените европейски средства след извършени от Община Плевен процедури по публични поръчки в границите на Програмния интервал 2014-2020 година Срокът за осъществяване на реконструкцията е 150 дни, или 5 месеца. За интервала ще бъде основана краткотрайна организация на придвижване. Идващите от посока София ще влизат в града през жк „ Сторгозия ”, а потокът към столицата ще бъде извеждан през околовръстното шосе Русе-София. Основната част пътни транспортни средства ще стига до квартала по ул. „ Лозенка ”, която към този момент е ремонтирана, с цел да поеме по-голямото натоварване. За тролейбусния превоз ще бъде изработен пътен преход през зеленото разграничително пространство след колелото за идващите от централната част тролеи, след който те ще се включват във въведено в двете посоки придвижване от и за „ Сторгозия ”.
" Даваме си сметка, че ремонтните действия на пътния надлез и тези в Автогара Плевен, които ще се правят редом и поради които също ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижване, ще основат неудобства на жителите, само че рехабилитацията на тези обекти е неотложна и от особена значимост ", разяснява на среща с медии кметът Георг Спартански. Ефектът от тях, с изключение на естетизация, цели най-много сигурност, сигурност, улеснение, а при Автогара Плевен има и финансово изражение след лицензирането й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР