Основен проблем в момента е събираемостта на глобите от нарушения

...
Основен проблем в момента е събираемостта на глобите от нарушения
Коментари Харесай

Новата агенция за пътна безопасност ще повишава събираемостта на глобите

Основен проблем сега е събираемостта на санкциите от нарушавания на пътя и те би трябвало да стартират да се събират дейно. Новата организация за пътна сигурност ще прави систематичен разбор и ще работи в тясно съдействие с всички други структури. Това съобщи ръководителят на новата организация за пътна сигурност Малина Крумова в ефира на Би Ти Ви.

" Новата организация не е мегаструктура, а оперативно звено, в нея ще работят 39 души, няма да има откриване на нови бройки ", сподели тя и добави, че бюджетът й е 2.9 млн. лева за година. По думите й фокус в работата й ще е да бъде " свързващо звено " и ще дава рекомендации за съответни ограничения. Малинова съобщи, че когато има случай на пътя, ще се прави разбор коя е най-адекватната мярка, която би трябвало да се предприеме, и тя ще бъде адресирана към съответната институция.

Създаването на новата държавна организация към Министерския съвет беше оповестено през октомври. Основната й задача е повишение на сигурността на пътищата и понижаване на броя на жертвите при произшествия. Една от аргументите беше злополуката в Своге през август, в която имаше 20 жертви.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР