Основен приоритет за Община Видин е развитието на спорта и

...
Основен приоритет за Община Видин е развитието на спорта и
Коментари Харесай

Община Видин с призив към бизнеса да подкрепи развитието на спорта и културата в общината

Основен приоритет за Община Видин е развиването на спорта и културата. За да се реализира обаче мечтаният от всички видински жители прогрес в тези значими сфери, са нужни напъните на цялото общество – на локалната власт, жителите, както и на бизнеса. Затова кметът доктор Цветан Ценков насочва апел към представителите на бизнеса да преценяват съгласно опциите си каква сума годишно биха могли да отделят като подаяние за развиването на културата и на спорта в нашата община.

Подготвени са публични писма, които ще бъдат изпратени до притежателите и шефовете на най-големите видински компании и предприятия. Видин има значими обичаи в редица спортове – гребането, баскетбола, волейбола, футбола, сполучливо се развиват и леката атлетика, тенисът на маса, самбото и джудото, боксът и още доста други спортове. Културният календар на Общината непрекъснато се обогатява с нови събития, а проведените фестивали радват жителите на Видин и притеглят доста посетители в нашия град. Общинското управление има вяра, че с поддръжката на хора на високи позиция в стопанската система, които имат вярно отношение към спорта и културата и осъзнават значимостта им за физическото и духовното израстване на младото потомство, ще бъдат реализирани още по-значими триумфи.

В сходство с правилото за нулева толерантност към корупцията, който кметът на Видин и екипът му следват, даването на поддръжката ще става при цялостна бистрота – посредством сключване на контракт за подаяние с Общината, в който категорично ще бъде упомената волята на донора за кой спорт, състезателен клуб, културно събитие или културен институт е предопределена финансовата помощ.

„ Надявам се, че ще получим поддръжка от страна на бизнеса в нашата Община. Така че видинските спортисти и културни дейци да продължат и отсега нататък да популяризират името на нашия старопрестолен град освен в България, само че и по света “, съобщи кметът доктор Цветан Ценков.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР