Основен фактор за сигурността на всички държави в НАТО е

...
Основен фактор за сигурността на всички държави в НАТО е
Коментари Харесай

Президентът Радев от Брюксел: Основен фактор за сигурността на държавите в НАТО е нашето единство

Основен фактор за сигурността на всички страни в НАТО е нашето единение. Това съобщи президентът Румен Радев при идването си за днешната среща на върха на алианса в Брюксел.

Той разясни, че приказва за единение освен в общата политическа воля за развиване на съответни отбранителни качества и реализиране на съгласуемост за водене на взаимни интервенции, само че и в развиването на отбранителните промишлености и водещите технологии. Държавният глава означи, че проектът на НАТО за развиване до 2030 година залага високи цели.

Предстои да обсъдим акомодацията във все по-предизвикателната среда за сигурност, стратегическите цели на алианса и методите за тяхното реализиране, уточни президентът. Той напомни, че на срещата на върха на НАТО през 2019 година е сложил въпроса за растящото разделяне сред страни производители, които развиват стопанските системи и обществените си системи посредством произвеждане на високотехнологични отбранителни артикули и изнасят, и на страни-клиенти, които, купувайки тези артикули, влагат в икономическите системи на развитите страни и по този метод изостават още повече в своето обществено и икономическо развиване.

Посочих пътища за превъзмогване на този технологически раздор сред страните от НАТО посредством усилване на индустриалното съдействие и продан на технологии при всяка по-крупна военна договорка. Със удовлетворение мога да споделя, че в проекта " НАТО 2030 " към този момент виждаме начални планове, които да водят в тази посока, съобщи президентът.

Изключително задоволен съм, тъй като плановете, които ще обсъдим през днешния ден, са залог за опазване на софтуерното преимущество на алианса и са от голямо значение за развиването на отбранителната промишленост на България, на нашия теоретичен капацитет, на частната самодейност и на старт-ъп екосистемите, добави президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР