Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъде най-добре да се

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъде най-добре да се
Коментари Харесай

Еквадор приканва Асандж да се предаде на Великобритания

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъде най-добре да се съобщи на английските управляващи. Това съобщи министърът на външните работи на Еквадор Хосе Валенсия, съобщи БГНЕС.
Според него пред Асандж има два разновидността - или да остане за неопределен срок в еквадорското посолство в Лондон без ясни вероятности, или да се съобщи на управляващите във Англия. " Втората опция, съгласно нас, е най-позитивната за него ", сподели дипломатът.
По-рано президентът на Еквадор Ленин Морено предложи на Асандж да напусне посолството. Държавният глава съобщи, че е получил гаранции от Обединеното кралство, че Асандж няма да бъде екстрадиран в нито една страна, в която животът му ще бъде заплашен. Въпреки това, създателят на WikiLeaks отхвърли предлагането.
Джулиан Асанж живее в еквадорското посолство повече от пет години. За този интервал страната е похарчила повече от 5 милиона $ за неговата сигурност. Той изиска леговище през 2012 година, страхувайки се от изгонване в Швеция, където е упрекнат в обезчестяване. През май 2017 година следствието беше прекъснато, само че Асандж към момента се опасява, че ще бъде екстрадиран от шведските управляващи, защото Стокхолм ще го съобщи на Съединени американски щати, където би могъл да получи смъртно наказване поради публикуването на секрети документи на Пентагона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР