Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж получи разрешение да се ожени

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж получи разрешение да се ожени
Коментари Харесай

Разрешиха на Джулиан Асандж да се ожени в затвора |

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж получи позволение да се ожени за годеницата си Стела Морис в пандиза , написа The Guardian. 

По-рано тази година той подаде молба до шефа на пандиза Белмарш в Англия, в който се намира от 2019 година насам.  

„ Молбата на господин Асандж беше получена, прегледана и обработена по нормалния метод от началника на пандиза, както за всеки различен пандизчия ", сподели представител на затворническата работа. 

Към момента не е избрана дата за сватбата. 

Затворниците имат право да аплайват за брак според Закона за браковете от 1983 година Според Министерството на защитата на Англия церемониите би трябвало да се реализират на територията на затворите с присъединяване на пандизчии, като се изключи строго охраняваните.

Асандж, който е австралийски жител, беше задържан от английската полицията, откакто прекара пет години в посолството на Еквадор. Там той потърси политическо леговище, до момента в който се бореше да избегне екстрадиция в Швеция, опасявайки се, че ще бъде отведен в Съединени американски щати за разпит за активността на WikiLeaks.

Той беше наказан на отнемане от независимост за 12 месеца, но е държан в Белмарш, тъй като Съединени американски щати удължи правосъдното дело против него.

През януари арбитър отхвърли настояването на Съединени американски щати за изгонване на Асандж, само че беше подадена тъжба против това. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР