Основателят на веригата мебелни магазини Jysk Ларс Ларсен – един

...
Основателят на веригата мебелни магазини Jysk Ларс Ларсен – един
Коментари Харесай

Основателят на мебелната верига Jysk Ларс Ларсен почина

Основателят на веригата мебелни магазини Jysk Ларс Ларсен – един от най-богатите мъже в Дания, е умрял на 71-годишна възраст, съобщи investor.bg.

Той е умрял в дома си в Силкеборг, Западна Дания, в понеделник, оповестиха от компанията в изказване. Той се отдръпна от управителния пост в Jysk преди два месеца, откакто бе диагностициран с рак, напомня Bloomberg.

Ларсен си завоюва популярност със способността да понижава цените на стоките в фирмите си, поддържайки имидж на предприемач, който може да подписва положителни покупко-продажби. В продължение на десетилетия той взе участие в телевизионните реклами на Jysk, което го направи известно лице в Дания и освен.

Към момента на гибелта си Ларсен бе и един от най-богатите хора в страната със положение от над 3 милиарда $, демонстрира показателят Bloomberg Billionaires Index.

Ларс Кристинус Ларсен е роден на 6 август 1948 година в Арнборг, Западна Дания. Той стартира кариерата си като стажант в магазин за продажби на дребно през 1966 година и съумява да отвори своя лична компания през 1979 година Jysk стартира работа със сумата от 20 000 $, които Ларсен е съумял да спести.

По-късно предприемачът съумява да разшири бизнеса си до верига, която се концентрира върху стоките за дома на ниски цени. Днес компанията има повече от 2700 магазина в над 52 страни, измежду които и България, и има годишни доходи от към 4 милиарда $.

Ларсен има две деца и четирима внуци. Неговият наследник Якоб Брунсборг го наследи на поста ръководител в Jysk.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР