Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск за пръв път

...
Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск за пръв път
Коментари Харесай

Илон Мъск вече е най-богатият

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск за пръв път огласи листата на списанието " Форбс " с най-богатите хора в света. Към 11 март положението на американския бизнесмен се е оценявало на 219 милиарда $, с което той смъква от върха основателя на Amazon Джеф Безос, който бе там през последните четири години.

Изкачването на Мъск отпред на класацията се дължи на растежа в котировките на акциите на Tesla, които в миналата година нарастнаха с една трета. В същото време положението на Безос се е понижило с 6 милиарда $ поради спада на книжата на Amazon с 3%.

Новината, че Мъск е най-богатият човек в света идва ден, откакто той закупи 9.2 % в обществената медия Twitter за близо 3 милиарда $ и влезе в съвета на шефовете като член в мандат до 2024 година и опция за удължаването му.

Така Мъск държи шампионата по благосъстояние с 219 милиарда $ положение, което е растеж с 68 милиарда $ по отношение на година по-рано. Безос остава втори със 171 милиарда $, а трети притежателят на Louis Vuitton Бернар Арно със 158 милиарда $, което е с 82 милиарда $ повече спрямо преди година. С

ледва акционерът в Microsoft Бил Гейтс с благосъстояние от 129 милиарда $ или 5 милиарда повече. Съоснователят на Гугъл Лари Пейдж е пети със 111 милиарда $ или с 20.5 милиарда лева на плюс. Плътно след него е бизнес сътрудникът му Сергей Брин със положение от 107 милиарда $, което е с 18 милиарда повече по отношение на предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР