Основателят на Synthetix (SNX), децентрализиран финансов (DeFi) протокол, изграден върху

...
Основателят на Synthetix (SNX), децентрализиран финансов (DeFi) протокол, изграден върху
Коментари Харесай

Synthetix стартира нова платформа, която да се конкурира централизираните борси

Основателят на Synthetix (SNX), децентрализиран финансов (DeFi) протокол, построен върху Етериум, неотдавна показа нов план, чиято цел е да се конкурира с централизираните тържища (CEX).

В обява в блога си създателят Каин Уоруик разиска основанията за стартирането на този план, макар че Synthetix към този момент има децентрализирана борса, наречена Kwenta.

Уоруик има вяра, че въпреки Kwenta да обезпечава търговия с нулев слипидж за криптовалути, форекс и синтетични безсрочни фючърси, към момента има опция да се получи по-голяма стойност посредством основаване на борса, която не изисква от потребителите да взаимодействат непосредствено с блокчейн и DeFi протоколи.  

Той изясни, че инфраструктурата към този момент е основана и в този момент е време планът да се концентрира върху привличането на консуматори.

Уоруик призна, че прави оценка високо Optimism , решението на Етериум от втори пласт, употребявано от Synthetix, само че също по този начин акцентира неговите ограничавания. Optimism действа като обособена единица, отделена от мрежата на Етериум, което го прави по-малко наличен за потребителите, които не желаят да преминат през сложността на взаимоотношението с него.

За да се оправи с този проблем, Уоруик предложи концепцията за пускане на нова централизирана борса, захранвана от Synthetix, която да дава на потребителите банален развой на регистрация, изискващ единствено потребителско име, имейл и ключова дума.

Предложеният продан, условно наименуван “ “, ще генерира нова двойка обществен и частен ключ за всеки консуматор, която ще се съхранява в браузъра от страна на клиента.  

На депозитите, направени от търговците, ще бъдат задавани неповторими адреси, а средствата, като USDT , USDC или sUSD, ще бъдат обединявани и следени според механизми за ръководство.

В резюме, създателят на Synthetix има за цел да сътвори нов план, Infinex, който да се конкурира с централизираните тържища, като предлага комфортен за потребителя интерфейс и банален развой на регистрация, захранван от инфраструктурата на Synthetix и усъвършенстван за безпроблемна търговия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР