Основателят на станалата много известна компания OpenAI Сам Алтман е

...
Основателят на станалата много известна компания OpenAI Сам Алтман е
Коментари Харесай

Основателят на OpenAI инвестира $180 милиона в стартъп за удължаване на човешкия живот

Основателят на станалата доста известна компания OpenAI Сам Алтман е прочут и като някогашен президент на акселератора Y Combinator, както и като индивидът на мощно нашумелия чатбот ChatGPT, се интересува освен от ИИ, който ще размени хората в редица професионални области. Алтман наподобява желае да живее към този момент или най-малко да удължи колкото се може повече продължителността на човешкия живот.

Алтман е вложил 180 млн. $ в биотехнологичния стартъп Retro Biosciences, който има за цел да удължи човешкия живот с най-малко 10 години. За тази цел Retro изследва механизмите срещу стареенето при бозайниците, с цел да трансферира тези способи върху хората.

Изданието Tech Review добавя, че Алтман е вложил тези пари още през 2021 година, преди младата компания да стане обществена.

Retro се ръководи от възпитаника на Y Combinator и бизнесмена в региона на опазването на здравето Джо Бетс-ЛаКрой.

Освен че влага в безсмъртието, Алтман е вложил 375 млн. $ в Helion Energy, започваща компания в региона на термоядрения синтез. Компанията има за цел да сътвори изобилен източник на чиста сила и макар някои пробиви в региона, практическите приложения на тази технология са към момента надалеч.

Очакванията са, че първият термоядрен реактор ще бъде включен към електроснабдителната  мрежа до 10 години, само че това се приказва от дълго време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР