Основателят на платформата Уикилийкс Джулиан Асандж се е разболял и

...
Основателят на платформата Уикилийкс Джулиан Асандж се е разболял и
Коментари Харесай

Джулиан Асандж не се яви днес пред Върховния съд в Лондон, болен е

Основателят на платформата " Уикилийкс " Джулиан Асандж се е разболял и не се е явил пред съда в Лондон през днешния ден, в първия ден на чуването по окончателното му обжалване на екстрадицията му от Англия в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като се базира на неговия юрист.

 

52-годишният Асандж прекара седем години, укривайки се от управляващите, в посолството на Еквадор в английската столица, преди да бъде изведен от там и пратен в пандиза. 

 

От април 2019 година той е държан в строго охранявания затвор " Белмарш " в Югоизточен Лондон.

 

Изслушването във Върховния съд на Обединеното кралство ще продължи и на следващия ден. Екстрадицията на Асандж беше постановена поради повдигнати обвинявания по закона за шпионажа.

 

През годините австралийският жител опитва всевъзможни юридически благоприятни условия, с цел да предотврати изгонването си в Съединени американски щати, където може да прекара остатъка от живота си в пандиза. 

 

Миналата седмица неговата брачна половинка Стела Асандж предизвести, че той  " ще почине ", в случай че бъде екстрадиран в Съединени американски щати. " Здравословното му положение се утежнява както душевен, по този начин и физически. Животът му е изложен на риск във всеки един ден, прекаран в пандиза ", сподели тя.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР