Основателят на най-известната руска частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Основателят на най-известната руска частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

"Вагнер" е край центъра на Бахмут, обяви Пригожин

Основателят на най-известната съветска частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че бойците му са " на практика в центъра " на източноукраинския град Бахмут, за който Москва и Киев се борят от края на лятото.

В обява в " Телеграм " в канал, обвързван с пресслужбата му, Пригожин видеоклип, на който униформени мъже издигат знамето на " Вагнер ", а един от тях танцува и държи китара (в Русия бойците на " Вагнер " от време на време са наричани " музикантите " или " оркестъра " ).

Според наличните данни от наблюдаващи на спора украинските сили не престават да държат позициите си. Изявленията на Пригожин за реализиране на нова цел към Бахмут обаче нормално биват потвърждавани от съветската войска няколко дни по-късно.

Подготвя ли се евакуиране

Същевременно в последните няколко дни украински съветници все по-често приказват за опцията за тактическо евакуиране от града, ; те, наподобява, към този момент управляват региона към две обитаеми места на северозапад, с вярата да овладеят оставащата снабдителна линия на Украйна, към град Часив Яр (на запад).

Военен анализатор.

И президентът Володимир Зеленски, който съобщи, че обстановката в Бахмут става все по-тежка, увери, че отбраната му не е самоцел и няма да се води непременно.

 " Най-шумният гамен ": залязва ли звездата на Пригожин

Репортер на " Ройтерс " отбелязва, че в Часив Яр, откъдето се чува ясно артилерийски огън, са изкопани нови окопи край пътя, на разстояние 20-40 метра - знак, че украинските сили укрепват защитата западно от Бахмут. Виждат се поданици, които напущат региона с чанти; един от тях споделя, че останал до последния вероятен миг.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР