Основателят на най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, се

...
Основателят на най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, се
Коментари Харесай

Директорът на Binance може да лежи 18 месеца в затвора

Основателят на най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, се призна за отговорен в нарушавания на закона за пране на пари, заяви държавното управление във вторник.

Самата Binance също се призна за отговорна и се съгласи да заплати $4.3 милиарда под формата на санкции и възобновяване на средства на държавното управление, съгласно федералните управляващи. В рамките на съглашението крипто борсата реализира съглашения с Министерството на правораздаването, Министерството на финансите и Комисията за търговия със стокови фючърси, които от години проверяват компанията.

Като част от признаването на виновността си Чанпен Джао, създател на крипто борсата, се съгласи да заплати санкция в размер на $50 милиона и да се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф на компанията. Освен това той е застрашен от до 18 месеца затвор според федералните насоки за присъди, само че съгласно високопоставени чиновници на Министерството на правораздаването прокурорите си резервират опцията да изискат по-строго наказване.

Освен това Binance ще одобри назначението на държавен наблюдаващ, който да следи бизнеса. На Джао е неразрешено да взе участие в Binance до три години след назначението на наблюдаващия, сочат правосъдните документи. Той и представител на Binance направиха самопризнания за виновност във федералния съд в Сиатъл.

В изказване Binance съобщи, че съглашението признава “ “. Компанията съобщи още, че Ричард Тенг, почитан управител, ще поеме поста основен изпълнителен шеф, само че че Джао ще остане “ “.

От своя страна Джао съобщи в X (Twitter), че е позволил неточности и би трябвало да поеме отговорност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР