Основателят на Microsoft Бил Гейтс отправи предупреждение към малките инвеститори,

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс отправи предупреждение към малките инвеститори,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Внимавайте като купувате биткойн

Основателят на Microsoft Бил Гейтс насочи предизвестие към дребните вложители, които желаят да копират тактиката на Илън Мъск, съобщи Cointelegraph. Същевременно основателят на Tesla и SpaceX е предпазен от волатилността на криптовалутата ", счита Гейтс.

" Илън има тонове пари и също така е извънредно образован, тъй че аз не се безпокоя, че неговите биткойни случайно ще нарастват или ще се обезценяват ", сподели той пред Bloomberg.

Повод за неговото изявление беше фактът, че преди две седмици и половина Tesla закупи биткойн за 1,5 милиарда $, а оттогава до момента криптовалутата падна с над 20%, което заличи капитализация в размер на 400 милиарда $. Интересно е обаче, че поевтиняването на криптовалутата стартира съвсем незабавно откакто самият Мъск туитна, че цените на биткойн и етер са " високи ".

По думите на Гейтс вложителите също по този начин не би трябвало да следват сляпо манията от оптимизъм, заобикаляща дейностите на Мъск на пазарите.

" Смятам, че хората се въвличат в сходни мании, без да имат задоволително пари за губене ", сподели Гейтс. " Аз не съм бичи надъхан по отношение на биткойн и моят метод би бил: в случай че имате по-малко средства за харчене от Илън, вие би трябвало да внимавате. "

Друг пункт, по който той насочи рецензия към биткойн, е изгодата му за общото произвеждане и енергийното ползване за изкопаването на криптовалутата.

" Има неща, в които влагаме и които водят до произвеждане ", сподели той. " Биткойн употребява доста сила и подкрепя анонимните транзакции, които са необратими. "

Гейтс въпреки всичко не счита, че криптовалутите са нещо неприятно, просто съгласно него те би трябвало да са " транспарантни " и централизирани, което пропуща целия смисъл от основаването им преди всичко.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР