Основателят на марката Gucci е Guccio Gucci, италианец, който работи

...
Основателят на марката Gucci е Guccio Gucci, италианец, който работи
Коментари Харесай

Как се появи марката Gucci? От бедност и работа в хотел - един човек основа модна империя 



Основателят на марката Gucci е Guccio Gucci, италианец, който работи амбициозно, с цел да извърши фантазиите си за триумф.


Днес фешън къща Gucci е синоним на качество, жанр и разкош и води началото си от началото на 20 век. Основател е Гучио Гучи, италиански предприемач и фешън дизайнер, наследник на италиански търговец, роден на 26 март 1881 година във Флоренция.

Той напуща Флоренция на 17-годишна възраст, с цел да пътува и да усъвършенства уменията си, а крайната му дестинация е Лондон, където получава първата си работа в хотел Savoy. В началото на кариерата си той е бил и мияч на чинии, сервитьор, пазач... Но всички тези специалности са единствено ходило по пътя му към това, в което става най-хубав: модата.


Всъщност още в хотела, карайки ги в асансьора, Гучо се среща с доста известни звезди като Франк Синатра, Мерилин Монро, Уинстън Чърчил, Клод Моне и придобива връзки и контакти. Наблюдавал е техните облекла, жанр, аксесоари, бижута, обноски, привички... И всичко това е възприел!

През 1901 година Гучио среща Аида Калвели, тогава 24-годишна шивачка и щерка на шивач, а година по-късно двамата имат първото си дете, щерка Грималда. Имат още 4 сина: Енцо, Алдо, Васко и Родолфо.


Може би най-амбициозният беше Алдо Гучи, който, до момента в който работеше за татко си, проектира първата версия на фамозното лого на къщата Gucci, известното двойно „ G “, въодушевено от буквите на татко му.

Гучио влага всички спестявания от работата си в хотела в своя бизнес. Той се завърна във Флоренция, където отвори магазина си, надявайки се да притегли извънредна клиентела, и бизнесът му единствено се разшири. Елитът разпозна марката " Гучи " и всичко потегли нагоре. През 1938 година Алдо кара Гучио да отвори магазин и в Рим и с напредването на възрастта на татко му той поема от ден на ден и повече отговорности.


През 1952 година, пътувайки до Ню Йорк с братята Родолфо и Васко, благодарение на американски юристи, семейство Гучи уголемява активността си на американския пазар. Гучио Гучи умря в дома си във Флоренция на 72-годишна възраст. Компанията беше разграничена сред тримата сина на Гучи (най-големият, Енцо, умря в детството).

Марката Gucci става синоним на грациозност и изисканост в джет сета и е обожавана от най-известните и най-добре облечени звезди като принцесата на Монако Грейс Кели и Джаки Кенеди, брачната половинка на американския президент Джон Ф. Кенеди, който носеше емблематичната чанта, известна още като чантата " Jackie O. "

Г. Георгиева превод

.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР