Основателят на FTX Сам Bankman-Fried призна, че е правил грешки,

...
Основателят на FTX Сам Bankman-Fried призна, че е правил грешки,
Коментари Харесай

Bankman-Fried от FTX признава „грешки“, отрича измама по време на процеса

Основателят на FTX Сам Bankman-Fried призна, че е правил неточности, само че отхвърли да е измамвал клиенти, до момента в който свидетелства в своя отбрана на своя нашумял развой за машинация в Ню Йорк.

Банкман-Фрид сподели в петък, че „ доста хора са потърпевши “, когато FTX се срина предходната година, само че той в никакъв случай не е имал за цел да краде от хора.

Продължете четене

лист от 4 детайла Ел Салвадор приема закон за прехвърлянията на криптовалута Съединени американски щати повдигат обвинявания против създателите на криптовалута за хипотетична поддръжка за севернокорейски хакери Чистият имидж на Сингапур под лупа на фона на абсурда за пране на пари Колапс на FTX: Какво следва за промишлеността на криптовалутите? завършек на списъка

„ Мислехме, че може да успеем да изградим най-хубавия артикул на пазара “, сподели Банкман-Фрид по време на шест часа свидетелски показания във федерален съд в Манхатън. „ По принцип се оказа противоположното на това. “

По време на разпит от юриста си, Банкман-Фрид се показа като неумел визионер, който е покрит с работа и знае малко за промишлеността на криптовалутите, преди да основе FTX през 2019 година

„ Направих редица дребни неточности и редица огромни неточности “, сподели той. „ Досега най-голямата неточност беше, че нямахме екип, отдаден на ръководството на риска. “

Банкман-Фрид, в миналото една от най-почитаните фигури в криптовалутата, се твърди, че е употребявал средства от FTX за рискова търговия от неговия хедж фонд Alameda Research.

Бившият милиардер е упрекнат в седем обвинявания в машинация, корист и незаконен скрит план и може да получи десетилетия затвор, в случай че бъде наказан.

Той се пледира за почтен по всички обвинявания.

В петък Банкман-Фрид, който упрекна някогашни сътрудници за неочакваната имплозия на FTX, се прицели в своя някогашен бизнес сътрудник и някогашна другарка Каролайн Елисън, която свидетелства от името на прокуратурата.

Банкман-Фрид сподели, че е инструктирал Елисън да подсигурява, че Аламеда ще се отбрани финансово против възможен спад на пазара на криптовалута, само че тя е била „ по-малко въодушевена от мен “ и в никакъв случай не е въвела защитни ограничения.

Елисън, който се призна за отговорен по обвинявания в машинация и сътрудничи на прокуратурата, свидетелства, че Банкман-Фрид е взел участие във всички значими решения.

Очаква се Bankman-Fried да бъде подложен на пресечен разпит от държавните прокурори в понеделник.

Решението му да свидетелства в своя лична отбрана е извънредно в Съединените щати, където обвинените нормално се поучават да не заемат показания заради риск от самоуличаване.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР