Основателят на Фонда за борба с корупцията (ФБК) Алексей Навални

...
Основателят на Фонда за борба с корупцията (ФБК) Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални не е арестуван, само е извлечен за кратко от офиса си

Основателят на Фонда за битка с корупцията (ФБК) Алексей Навални опроверга, че е арестуван. По-рано бе обявено, че опозиционният съветски политик е задържан от сътрудници на правоохранителните органи, които са отишли да го обискират. След това от Федералната работа на правосъдните пристави (ФССП) обявиха, че обискът е в границите на наказателно дело, без да прецизират какво точно.

" Управлението на ФССП на Русия в Москва в границите на следствие на наказателно дело организира следствени дейности във Фонда за битка с корупцията. При извършените следствени дейности няма арест ", оповестиха пред ТАСС от Федералната работа на правосъдните пристави.

В туитър самият Навални опроверга, че е задържан. " Последни вести: няма арест. Просто силите (на реда - б.р.) ме извлякоха от офиса (за нещо си). Коридорите, където са офисите на Фонда за битка с корупцията (ФБК) и @navalnylive, са блокирани от черни шапки. Всички предмети се изземат. Издадена е възбрана, явно за това, че в този момент би трябвало да съм в ефир ", написа в Twitter самият Навални.

Действията на силоваците са свързани не с каузи за пране на пари, както бе обявено по-рано, а с отвод на Фонда за битка с корупцията да смъкна от Youtube кино лентата " Он вам не Димон ".

За това описа началник-щаба на Навални Леонид Волков. " Уточнявам: тези нелепи хора с есесовски каски - това са спецназовете на ФССП. А не Следствения комитет. И не " делото на Фонда за битка с корупцията ", а " дело за несваляне на Димон ", написа той в Twitter.

Филмът " Он вам не Димон " за премиера на Русия Дмитрий Медведен бе оповестен от Фонда за битка с корупцията през 2017 година По-късно съдът задължи ФБК да го смъкна от своя уебсайт.

Припомняме, есента в щаба на Фонда за битка с корупцията в десетте района имаше обиски и бе конфискувана техниката по отношение на делото за пране на пари, формирано от Следствения комитет на Русия на 3 август.

Също миналите в Москва по-късно летни акции на митинг за нейните уредници, членове на ФБК, бяха подадени няколко административни желае от московска компания за обезщетение за материални вреди. Общата сума на исковете е няколко милиона рубли. През октомври министерството на правораздаването дефинира Фонда за битка с корупцията (ФБК) за задграничен сътрудник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР