Основателят на фалиралата компания Terra (LUNA) До Куон е пуснат

...
Основателят на фалиралата компания Terra (LUNA) До Куон е пуснат
Коментари Харесай

Основателят на Terra бе пуснат под гаранция в Черна гора

Основателят на банкрутиралата компания Terra (LUNA) До Куон е пуснат под домакински арест в Черна гора след внасяне на гаранция.

Черногорските управляващи разгласиха нов документ , в който се показва, че До Куон и Хан Чанг-Джун, някогашният основен финансов шеф на Terra, са платили по $435,000 под формата на гаранция.

Въпреки това те ще останат под домакински арест до привършване на наказателното им произвеждане.

Според документа съдът е взел гаранция в размер на €400,000 за всеки от обвинените (Куон и Чанг-Джун).  

Обвиняемите потвърдиха, че ще съблюдават мярката за наблюдаване, която включва възбрана за овакантяване на жилището, наложена от полицията.

Освен това Куон и Чанг-Джун увериха, че са подготвени да сътрудничат по време на целия правосъден развой.  

Според информацията те са дали обещание да дават отговор навреме на правосъдните призовки и да останат разполагаем на посочения адрес.

Въпреки това представителят на прокуратурата изрази опасения, че тези ограничения може да не са задоволителни, с цел да се подсигурява наличието на обвинените в Черна гора, с цел да бъдат изправени пред съда по повдигнатите им обвинявания за подправяне.

Първоначално Куон беше задържан през март, когато се опита да се качи на полет до Обединените арабски емирства, употребявайки хипотетично подправен костарикански паспорт.

Южнокорейските управляващи също желаеха изгонването му, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания в машинация и манипулиране на пазара в родината му.

Куон е упрекнат в машинация на вложители и манипулиране на пазара благодарение на търговски ботове, което е довело до срутва на екосистемата Terra, в това число на нейната алгоритмична постоянна монета TerraUSD и на нейния личен актив LUNA.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР