Основателят на Facebook и главен изпълнителен директор на компанията-майка на

...
Основателят на Facebook и главен изпълнителен директор на компанията-майка на
Коментари Харесай

Facebook съкращава служители за първи път в своята история

Основателят на Фейсбук и основен изпълнителен шеф на компанията-майка на обществената мрежа Meta - Марк Зукърбърг, е оповестил стратегия за икономии и съкращения на работни места. Това се случва за първи път в историята на корпорацията.

" Надявах се, че до момента стопанската система ще се е нормализирала по-значително. Но от това, което виждаме, към момента не наподобява по този начин, тъй че желаеме да планираме малко по-консервативно ", разяснява Зукърбърг, представен от Bloomberg.

В рамките на първото огромно редуциране на бюджета от основаването на Фейсбук през 2004 година Марк Зукърбърг е декларирал, че компанията ще замрази наемането на чиновници и ще преструктурира някои екипи, с цел да понижи разноските и да пренареди целите си.
 Meta, LinkedIn, Apple и доста други софтуерни компании започнаха да редуцират личен състав, защо се готви секторът
Технологични компании започнаха да редуцират личен състав, ето защо се готви секторът

Повече от 37 000 позиции са били отстранени в 467 компании в международен мащаб единствено през второто тримесечие на годината

От основаването на Фейсбук през 2004 година компанията непрестанно усилва броя на чиновниците си. Само от 2019 година насам годишно се основават над 10 000 спомагателни позиции. Към 30 юни 2022 година в Meta работят над 83 500 души. Само през второто тримесечие на тази година са назначени 5700 чиновници.

Днес обаче наподобява, че за компанията стартира нова епоха.

В края на предходната година Meta разгласи основаването на 10 000 нови работни места единствено в Европа. Засега не е ясно какъв брой от тези работни места са били заети до момента и дали те също могат да бъдат наранени от съкращенията.

През юли Зукърбърг предизвести, че Meta " непрекъснато ще понижава растежа на броя на чиновниците си ".
 Проблемите пред Meta не престават
Проблемите пред Meta не престават

Акциите на компанията са изправени пред минимум шест паралелни проблема
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР