Основателят на едноименната група Ван Хален загуби дългогодишната битка с

...
Основателят на едноименната група Ван Хален загуби дългогодишната битка с
Коментари Харесай

Почина рок легендата Ван Хален


Основателят на едноименната група Ван Хален загуби дългогодишната борба с рака, съобщи „ Дер Щандарт ”.

Еди Ван Хален, международно прочут китарист, роден в Холандия и добил известност в Съединени американски щати, умря през днешния ден от рак на 65-годишна възраст. Това заяви синът му Волфганг Ван Хален в Туитър.

“Не мога да допускам, че би трябвало да напиша това, само че татко ми Едуард Лодевейк Ван Хален загуби своята дълга и сложна борба с рака тази заран ”, написа Волфганг. „ Той беше най-хубавият татко. Всеки миг, който споделих с него на сцената и отвън нея, беше подарък. ”

Ван Хален е роден в Холандия, а музикалното му семейство се реалокира в региона на Лос Анджелис в Калифорния, когато е на седем години. Без да може да чете нотите, той се научава да свири на класическо пиано единствено от гледане и слушане.

„ Дойдохме тук с почти 50 $ и пиано и не говорихме езика “, сподели той в изявление през 2015 година “А в този момент вижте къде сме. Ако това не е американската фантазия, какво е? ”

Той се причислява към брат си, барабанистът Алекс Ван Хален, през 1972 година, с цел да образува група, която по-късно ще се трансформира във „ Ван Хален “, влезнала в Залата на славата на рок ендрола през 2007 година

Водещият китарист на „ Кис “ Томи Тайър и холивудският режисьор Пол Фейг бяха измежду многото музиканти и известни персони, които отдадоха респект на Ван Хален след новината за гибелта му.

Еди Ван Хален беше главният създател на песни на групата и бе определен на четвърто място в тазгодишната анкета на читателите на списание „ Guitar World “ за най-хубавите рок китаристи на всички времена. През 1981 година се ожени за актрисата Валери Бертинели. След като двамата с Бертинели се развеждат през 2007 година, той се дами за друга актриса, Яни Лишевски през 2009 година със сина си Волфганг като кум. Съобщава се, че Лишевски е била до него, когато е умрял в Санта Моника.

Смъртта му беше посрещната с огромна тъга от сътрудници музиканти и почитатели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР