Основателят на Дмитрий Гордон в интервю за главния редактор на

...
Основателят на Дмитрий Гордон в интервю за главния редактор на
Коментари Харесай

Журналистът Дмитрий Гордон: Русия е една голяма помийна яма, която иска да засмуче всичко останало

Основателят на Дмитрий Гордон в изявление за основния редактор на изданието Алес Бацман назова Русия " клоака " и " бедност " като акцентира, че стандартът на живот там постоянно е бил доста по-лош от стандарта на живот в Украйна.

Гордън акцентира, че познава доста добре Русия: той е служил в армията там, а по-късно в края на 80-те - средата на 90-те години, когато е провел концерти, е обиколил целия Съветски съюз и Русия.
 
" Бил съм на практика на всички места - надали има регионален център в Русия, в който да не съм бил. От Магадан и Хабаровск до Пенза, Челябинск, Екатеринбург, Санкт Петербург - всичко това съм го пропътувал. И всичко съм видял със личните си очи. Виждал съм по какъв начин в Екатеринбург в един часа на обяд дамите са всеобщо пияни, по какъв начин влизат в столовата и на екс изпиват чаша водка. Виждал съм рухнали колиби, враснали в земята по цяла Русия ", спомня си той. 
 
Гордон акцентира, че преди 30 години обстановката в Русия и Украйна (особено Западна Украйна) е била доста друга и споделя по какъв начин през 1991 година за пръв път посещава Черновци. 
 
" Откачих. Помислих си - къде съм? Такива здания! А Лвов по какъв начин ме впечатли! Какви постройки, какви имения, каква висока просвета... Видях балтийските страни: Литва, Латвия, Естония - и се удивих: какво е това, Съветският съюз ли е? Фантастика! И когато скогато попаднеш в Русия, изключително до дълбоката провинция, когато когато се отдалечиш на 30 км от Москва, виждаш призрачен сън. Започнаш да наслагваш знанията си по история върху картината, която виждаш и осъзнаваш, че тази страна е задънена улица ", споделя Гордон.
 
" Животът, който живеят руснаците никога не може да се назова човешки. Това е скотски метод на живот ", прибавя журналистът. 
 
Той особено акцентира, че не трябва да се съпоставяме живота в Москва, Санкт Петербург и още няколко града с население над милион, както и градовете, където се добива петрол, с останалите райони. 
 
" Аз съм обективен човек - Москва е поразителен град. Това е равнище, сравнимо с най-хубавите международни стандарти. Но това не е Р,сия, това е друга страна. Русия е всичко останало. И там възпитават орки, които по-късно идват в благоденстващи страни...Украйна беше една благоденстваща страна. Да, имаме доста дефекти, само че ние се оправяме последователно с тях. Нямаме потребност от някого, който да е рефер в нашите разногласия или да взема решение вместо нас. Ние сами ще решаваме по какъв начин да живеем. А те дойдоха тук...тези кучи синове! Те личният си живот не са подредили, само че желаят на нас да ни споделят по какъв начин да живеем ", възмущава се Дмитрий Гордон. 
 
Той прибавя, че тези твари постоянно са работили и работят по един и същи метод - и напомня въстанието против просъветското държавно управление в Унгария през 1956 година и нахлуването на Съветите и страни от Варшавския контракт в Чехословакия през 1968 г. 
 
" Сами не са съумели да си построят нищо. При тях няма нищо човешко, нямат естествен метод на живот, към момента си бършат задниците с нарязани вестници, които висят, закачени на гвоздеи в тези техни вонящи външни тоалетни, където са в ла.на до шията. Но те се натрапват и желаят да наложат своя презрян метод на живот на хора, които желаят да се отърват от това, да не помнят за него като за заплашителен сън ", разяснява гордон. 
 
" Цяла Русия е една " клоака ", която желае да засмуче при себе си всички останали. Помня, пътуваш по Русия - сякаш богата страна - и няма нито една нормалн атоалетна, нито естествена храна, няма нищо. Само едни озлобени хора, зли. Знаеш ли, хората там са зли, тъй като живеят зле, няма благополучие. Сиви градове, боядисани здания главно в сиво, всичко е едно такова разрушено...Затова, когато някой стартира да ми спори и да ми споделя (нещо за Русия, бел. ред.) - момчета, извинявайте. С очите си съм видял всичко, с краката си съм го обходил, всичко съм видял ". 
 
Дмитрий Гордон допуска, че днешното положение на съветското общество е може би резултат от негативна селекция - в историята на РФ има значително трагични страници, когато са били изтребвани най-качествените й представители. 
 
" Аз съм изучавал доста историят ана Русия, работил съм в архиви. Знам, че Русия е страшна страна, която е унищожила десетки милиони свои жители: през гражданската овйна, Голодомора, разнообразни репресии, Втората международна война, изселване в лагери, концлагери, параходите, на които са изселени в чужбина съветските философи, най-различни емиграции...Това е страна, която умишлено е работила с цел да се унищожат най-хубавите и резултатът е този - случила се е негативна селекция. Защо виждаме такава пасмина през днешния ден? Това е резултат от унищожаването на най-качествените представители в течение на доста години ", отбелязва Дмитрий Гордон. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР