Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува още

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува още
Коментари Харесай

„Вагнер“ има нужда от $1 млрд. на месец за офанзивата в Бахмут

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява още един видеоклип от Бахмут, в който споделя какъв брой може да коства едномесечната атака на неговата формация в този град.

Запитан дали самичък би могъл да купи нужните муниции, от които наемниците му се нуждаят и за които се оплакват още от края на декември, Пригожин дава отговор, че настъпващата група се нуждае от " почти 10 000 тона на месец ".

" Килограм муниции коства 50 $, 10 000 тона костват 500 млн. $. Ако прибавим и " високоточните ", танковете, картечниците, ракетите и всевъзможни други неща, ще получим още 500 млн. Общо взето, един милиард ", споделя Пригожин сметките си.

" Ако един предприемач има милиард, с цел да си купи муниции, а страната, която има газ, не му ги дава, значи това не е бизнес. Тъй като аз нямам политически упоритости, дайте ми боеприпасите. "

Видеото с отговорите на тези въпроси на изданието " Глас национален " пресслужбата на Пригожин разгласява като линк към различен канал в Телеграм. Сред въпросите има и подобен не счита ли, че частна военна компания би трябвало но да си обезпечава и заплаща боеприпасите, както и дали няма сделка с укаринците да напусне бойното поле, с цел да избегне глобите и те да бъдат свалени, като употребява за предлог режисиран скандал с съветските военни и служби.

Пригожин записва друго видео от покрива на девететажна постройка на улица " Щедра " в източната част на Бахмут. Според поръчката на самия Пригожин от видеото се вижда пететажна постройка, от която излиза пушек и това е постройката на градската администрация. Пригожин твърди, че силите му се намират на 1,2 км от административния център.

Основателят на ЧВК " Вагнер " сподели във видеото и някогашните съществени опорни пунктове на украинските въоръжени сили (ВСУ), откъдето те направляваха североизточната част на Артемовск. Той също по този начин означи, че украинците ще се опитат да стартират контранастъпление от северната част на града. Вчера Пригожин също съобщи, че контраофанзивата на украинските елементи към този момент е почнала.

BBC дефинира геолокацията на мястото от видеото: зад него се вижда евангелската черква на улица " Горки ", а река Бахмутка тече на към 700 метра от мястото на записа. В края на февруари Пригожин разгласява няколко клипа, от територията на фабриката за шампанско в Бахмут, ситуирана на километър източно, което разрешава да се реши темпото на нахлуване на наемниците при щурма на този град.

В ежедневната си сводка за хода на руско-украинската война разузнаването към английското министерство на защитата заяви, че през последните четири дни съветските наемници са съумели да открият надзор над по-голямата част от източната част на Бахмут, до момента в който украинските въоръжени сили твърдо държат западната част на града, разграничена от река Бахмутка.

Според военни анализатори съветските жертви при щурма на Бахмут може да доближат 30 000 души.

Миналата седмица Пригожин разгласява и видео, на което си вижда по какъв начин негови хора товарят ковчеци в камион и уверението, че всички починали наемници се прибират грижливо вкъщи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР