Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обеща да

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обеща да
Коментари Харесай

Пригожин се зарече "Вагнер" да направи армията на Беларус "втора в света"

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин даде обещание да трансформира беларуските въоръжени сили във втори в света, до момента в който силите му са в страната - а това ще продължи известно време.

Това стана с в един от профилите му, " Кепка Пригожина ", видеоклип, на който съгласно надписа се вижда " процесът на предаване на флага на ЧВК " Вагнер " от базата в обитаемото място Молкино в наличието на няколко хиляди бойци ".

Заснетият вечерта клип е мрачен и броят на военните не може да бъде оценен. В клипа се чува гласът на Пригожин, дни откакто бе обявено, че базата в Молкино - дълготраен щаб на " Вагнер " в Краснодарския край в Русия край база на военното разузнаване - се закрива.

" Достойно воювахме, направихме доста за Русия. В момента това, което става на фронта, е срам, в който не ни е нужно да участваме ", споделя Пригожин. " Чакаме момента, когато ще можем да се проявим в цялостна стратегия. Затова е взето решение да се намираме в Беларус за известно време. "

 " Вагнер " " не съществува ": Путин предложил на командирите работа без Пригожин

" За това време ще създадем - убеден съм - беларуската войска втората войска в света. А в случай че е нужно, ще се застъпим за тях, в случай че е належащо. Моля всички оптимално да извърнат внимание на това, че Беларус ни посрещна не просто като герои, а и като братя. "

В типичния си жанр Пригожин прибавя и че " локалните девойки в магазина приказват с въжделение, че " Вагнер " са пристигнали ", само че предизвестява бойците да внимават и наскърбяват никоя от тях. " Ще се отнесем към тях приятелски. "

" Възможно е да се върнем все още, в който ще бъдем уверени, че няма да ни принуждават да посрамим себе си и опита си ", споделя Пригожин в една от дребното си изявления в " Телеграм " след протеста на 23-24 юни, когато изпрати колона на " Вагнер " към Москва. Сделката, с която бяха свалени обвиняванията за бунт против него, предвиждаше той да се реалокира в Беларус, като имаше опция да направи това с бойците, поискали да го последват.

Не е известно какъв брой бойци на " Вагнер " са в Беларус сега. Миналата седмица Минск.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР