Основателят на частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин все още

...
Основателят на частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин все още
Коментари Харесай

В Русия: Пригожин все още е разследван

Основателят на частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин към момента е изправен пред обвинявания за въоръжен протест, макар че Кремъл даде обещание, че обвиняванията против него ще бъдат оттеглени, оповестяват съветски държавни медии.

Наказателното произвеждане за образуване на въоръжен бунт против Пригожин към момента не е прекъснато. Това съобщи радио “Комерсант ”, като се базира на свои източници в Генералната прокуратура на Русия.

Прекратяването на наказателното гонене против Пригожин беше посочено като едно от изискванията на договорката, която постави завършек на въоръжения бунт в Русия.

Според цитирания от “Комерсант ” източник следствието на метежа продължава.

„ Комерсант “ също по този начин заяви, че Федералната работа за сигурност на Русия (ФСС) към момента проверява Пригожин, като изданието означи, че „ не е минало задоволително време, с цел да промени статусът на заведеното дело “.

Депутатът от Държавната дума и член на комитета по защита Андрей Гурульов съобщи в изявление за телевизия RTVI, че бойците от „ Вагнер ” ще понесат отговорност за свалената авиация и починалите съветски бойци.

Засега няма публични данни за загубите на постоянната войска. Различни източници оповестяват за няколко свалени вертолета, един аероплан ИЛ-22 и сред 15 и 20 убити военнослужещи, предава БНР.
Междувременно в 09.00 часа тази заран беше анулиран въведеният в събота режим на контратерористична интервенция в Москва и Московска област, а министерството на защитата излъчи първите от началото на метежа фрагменти със Сергей Шойгу.

От ведомството оповестиха, че министърът на защитата е инспектирал команден пункт на войсковата формация “Запад ” и е сложил задания на военнослужещите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР