Основателят на борсата за криптовалути FTX, Сам Банкман-Фрид, изпрати поверителни

...
Основателят на борсата за криптовалути FTX, Сам Банкман-Фрид, изпрати поверителни
Коментари Харесай

Криптоборсата FTX поиска американски политици да върнат 93 млн. долара дарения

Основателят на борсата за криптовалути FTX, Сам Банкман-Фрид, изпрати поверителни писма до американски политици, изискващи да върнат 93 милиона $ дарения до края на февруари, заяви Coindesk.

Според него всеки трети член на сегашния Конгрес на Съединени американски щати е получил средства от крипто борсата за предизборната акция по време на междинните избори в Съединени американски щати през ноември 2022 година.

Това са вноски от 93 милиона $, направени от създателя и други ръководители на FTX от март 2020 година до ноември предходната година.

По-рано прокурорът на южния окръг на щата Ню Йорк Деймиън Уилямс упрекна Банкман-Фрид в противозаконни финансови дарения на политици. „ Всички тези мръсни пари, откраднати от сметки на клиенти, бяха употребявани за закупуване на въздействие и в двете партии – Демократическата и Републиканската “, показва Уилямс.

Според Bloomberg, тези дарения може да са най-голямата инжекция на противозаконни средства в политиката на Съединени американски щати през последното десетилетие.

В началото на ноември предходната година FTX разгласи, че е подала молба за фалит и нейният началник Банкман-Фрид е подал оставка. През декември пък Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, регулаторът на пазара на скъпи бумаги, упрекна Банкман-Фрид в машинация на вложители. Агенцията твърди, че крипто борсата е получила 1.8 милиарда $ от тях, а по-късно тези средства са трансферирани на частния хедж фонд Alameda Research.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР