Bankman-Fried „се прехранва с хляб и вода“ в затвора, казва адвокат

...
Основателят на борсата за криптовалута FTX Сам Bankman-Fried се прехранва
Коментари Харесай

Основателят на борсата за криптовалута FTX Сам Bankman-Fried се „прехранва с хляб и вода“, защото федералният затвор, където е държан преди процесът за измама не му е осигурил веганска диета, както е поискал, каза адвокатът му във вторник.

31-годишният Банкман-Фрид се пледира за невинен във федералния съд на Манхатън по седем наказателни обвинения, съдържащи се в нов обвинителен акт по време на изслушване пред американския магистрат Сара Нетбърн.

Адвокатът му, Марк Коен, каза на Netburn по време на изслушването, че липсата на адекватна храна и лекарства, осигурени в центъра за задържане в Бруклин, възпрепятства способността на Банкман-Фрид да се подготви за насрочения за октомври процес.

Бившият милиардер беше отведен в съда с ограничители на краката и бежова униформа за първото си явяване, откакто гаранцията му беше отменена на 11 август от окръжния съдия Луис Каплан, който установи, че Банкман-Фрайд се е намесил в свидетели поне два пъти .

„Не съм виновен“, каза Bankman-Fried на Netburn при вписването на признанието си.

След изслушването Bankman-Fried разговаря с майка си, професора по право в Станфордския факултет Барбара Fried, през ниската преграда между кладенеца на съдебната зала и галерията.

Новият обвинителен акт, върнат на 14 август, обвини Bankman-Fried в седем точки за измама и заговор за срива на FTX през ноември 2022 г., която сега е в несъстоятелност.

Прокурорите го обвиниха в кражба на милиарди долари от средства на клиенти на FTX, за да покрие загубите на своя хедж фонд Alameda Research. Bankman-Fried призна неадекватното управление на риска във FTX, но отрече да е откраднал клиентски средства.

Обвинителният акт вече не обвинява Bankman-Fried в заговор за нарушаване на американските закони за финансиране на кампаниите. Прокурорите казаха, че Бахамските острови, които екстрадираха Банкман-Фрид в САЩ през декември 2022 г., се противопоставиха на това той да бъде съден по това обвинение.

Прокурори от прокуратурата на САЩ в Манхатън заявиха, че въпреки това ще се стремят да докажат, че 100-те милиона долара от Банкман-Фрайд, за които се твърди, че са дарени на политически кампании и каузи в САЩ, са част от неговата по-широкообхватна схема за измама.

Лекарствата са на изчерпване

На изслушването във вторник неговите адвокати казаха, че неуспехът на затвора да му предостави лекарството Adderall за лечение на хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието – въпреки съдебното разпореждане за съоръжението да направи това – и да му сервира веганска храна, ще попречи на способността му да участва в подготвя своята защита.

„Тъй като той следва принципите си, той буквално сега се изхранва с хляб и вода“, каза Коен, добавяйки, че запасите му от лекарството Emsam за лечение на депресия са на изчерпване.

Каплан, който ще наблюдава процеса срещу Банкман-Фрид, на 14 август нареди на затвора да предостави на обвиняемия двете лекарства.

Нетбърн каза по време на изслушването, че ще поиска от Бюрото по затворите на Министерството на правосъдието на САЩ, което управлява затвора, да реши проблемите с лекарствата на Bankman-Fried. Нетбърн каза, че е „достатъчно уверена“, че съоръжението – отдавна измъчвано от условия, които обществените защитници наричат ​​„нечовешки“ – предлага вегетарианска храна, но не е сигурна, че има веганска храна.

Бюрото на затворите не отговори веднага на искане за коментар.

Банкман-Фрид беше вкаран в затвора, след като сподели личните писания на бившия си романтичен партньор и колега Каролайн Елисън с репортер на New York Times. Елисън, който е бил главен изпълнителен директор на Alameda, е един от тримата бивши членове на неговия вътрешен кръг, които са се признали за виновни и са се съгласили да свидетелстват срещу него в процеса.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР