Основателят на автомобилния стартъп Nikola, Тревър Милтън, се оттегля от

...
Основателят на автомобилния стартъп Nikola, Тревър Милтън, се оттегля от
Коментари Харесай

Тревър Милтън напуска Nikola с акции за 3.1 млрд. долара

Основателят на автомобилния стартъп Nikola, Тревър Милтън, се отдръпва от компанията си с 91.6 млн. акции на обща стойност 3.1 милиарда $, като част от съглашението за напускането си, което е сключил през миналия уикенд, съобщи CNBC.

Досегашният изпълнителен шеф се е съгласил да се откаже от други 4.9 млн. скъпи бумаги, оценени на 166 млн. $, както и от отговорностите си към борда на шефовете и позициите си в подразделенията на Nikola. Освен това той няма право да въздейства върху интервенциите на компанията и да се пробва да влияе на каквито и да било решения в продължение на минимум 3 години съгласно документи, подадени към Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати.

39-годишният бизнесмен излиза от ръководството на производителя на електрически камиони след отчет на Hindenburg Research, който упрекна стартъпа в машинация. В неделя Милтън заяви в Twitter, че възнамерява да се пази от „ подправени обвинявания “.

Nikola минава през плевел интервал след краткосрочното рали на тържищата на фона на изненадващото решение на General Motors да придобие 11% дял във компанията за 2 милиарда $. След абсурда акциите още веднъж потеглиха надолу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР