Основателят на Amazon Джеф Безос си върна титлата на най-богатия

...
Основателят на Amazon Джеф Безос си върна титлата на най-богатия
Коментари Харесай

Джеф Безос детронира Илон Мъск и отново е най-богатият човек в света

Основателят на Amazon Джеф Безос си върна купата на най-богатия човек на земята, изпреварвайки основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Нетното положение на създателя на Amazon е 200 милиарда $, до момента в който Мъск го следва със 198 милиарда $. Според показателя Илон Мъск е изгубил към 31 милиарда $ през последната година, до момента в който Безос е спечелил 23 милиарда $.

Акциите на Tesla се сринаха с повече от 7% в понеделник и с към 24% от началото на годината, написа CNN.

Мъск си върна купата на най-богатия човек в света през май 2023 година, изпреварвайки основния изпълнителен шеф на LVMH Бернар Арно, който ръководи един от най-големите конгломерати в света с марки като Louis Vuitton, Dior и Celine. Тримата милиардери - Мъск, Арно и Безос - се състезават между тях за първото място от месеци. Арно държеше купата, до момента в който благосъстоянието му нарастваше заради взрива в продажбите на първокласни артикули, който оказа помощ за покачването на цената на акциите на LVMH.

По-рано тази година щатският съд в Делауеър утвърди анулирането на голямото съглашение на Мъск за отплата на Tesla, което е на стойност над 50 милиарда $ и в началото е подписано през 2018 година

Титлата на най-богатия човек в света се разменя на всеки няколко месеца, според от представянето на пазара. Мъск и Арно към момента имат огромно благосъстояние - от 2020 година насам чистото благосъстояние на петимата най-богати хора на земята е скочило със 114% до общо 869 милиарда $, откакто се вземе поради инфлацията, съгласно годишния отчет за неравенството на Oxfam.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР