Основателят на Amazon Джеф Безос планира да дари по-голямата част

...
Основателят на Amazon Джеф Безос планира да дари по-голямата част
Коментари Харесай

Джеф Безос обеща да дари част от богатството си за борба с климатичните промени и благотворителност

Основателят на Amazon Джеф Безос възнамерява да подари по-голямата част от благосъстоянието си за щедрост и по-конкретно за битката с климатичните промени, както и в поддръжка на хора, които, по думите му, могат да обединят човечеството в изискванията на дълбокото обществено и политическо разделяне.

В изявление пред CNN предприемачът, чието благосъстояние възлиза на 124 милиарда $, сподели, че дружно с приятелката си Лорън Санчес към този момент се приготвят " да раздадат тези пари ". Безос ще последва стъпките на няколко други милиардери, които започнаха сходни дейности. През септември притежателят на " Patagonia " Ивон Шуинар да вземем за пример разгласи, че

Досега Джеф Безос неведнъж беше подложен на критика, че не е подготвен да подари благосъстоянието си за благотворителни дела. Той не се е присъединил в така наречен " Обещание за даряване " - ангажимент, подписан от доста от най-богатите американци, с който те дават обещание да се разделят с най-малко половината от положението си в името на положителното. В него са се присъединили авторитетни фигури като Бил и Мелинда Гейтс, Уорън Бъфет, Илон Мъск, Марк Зукърбърг и редица други.

Преди дни обаче Безос разгласи, че, които тя да употребява за положителни каузи. Това наподобява е знак за подхванатото от него заричане. Най-голямото предизвикателство пред него обаче било това по какъв начин да разпредели голямото си положение, споделя той в изявлението.

През 2020 година притежателят на Amazon даде обещание да даде 10 милиарда $ за битка с изменението на климата в границите на самодейност, наречена фонд " Безос Земя ". Действията му бяха подхванати още веднъж след рецензии, че е един от бизнесмените, които харчат големи суми пари за пътувания в космоса, вместо да вземат решение проблеми на Земята.

Компанията му за търговия на артикули и услуги Amazon също e упреквана поради огромния ѝ и отрицателен принос към климатичните промени. Само за миналата година тя е генерирала близо 71 млн. тона въглеродни излъчвания, което съставлява замърсяване, почти равно на излъчванията на 180 газови централи, сочи отчет на компанията, представен от американския уеб страница " The Verge ".

Amazon и е една от стотиците компании, които са поели ангажимент да понижат въглеродния си отпечатък до 2040 година в сходство с задачите, заложени в Парижкото съглашение, макар че въглеродният отпечатък на компанията е повишен с 18% през 2021 година

Безос се трансформира в един от най-богатите хора на планетата, откакто учредената от него през 1994 година интернет комерсиална верига Amazon се трансформира в световен феномен. Той се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф през 2021 година, само че остана ръководител на борда на шефовете. Той има също по този начин вестник " Washington Post " и компанията за галактически туризъм Blue Origin.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР