Основателят на Amazon Джеф Безос отправи втора атака срещу администрацията

...
Основателят на Amazon Джеф Безос отправи втора атака срещу администрацията
Коментари Харесай

Безос с нова атака срещу администрацията на Байдън

Основателят на Amazon Джеф Безос насочи втора офанзива против администрацията на Джо Байдън в границите на няколко дни, написа Си Ен Би Си.

„ Администрацията опита да инжектира още тласъци във към този момент прегаряща инфлационна стопанска система, като единствено сенатор Джо Манчин ги избави от самите тях “, написа Безос в обществената мрежа Twitter.

„ Инфлацията съставлява ретрограден налог, който визира най-тежко минимум заможните. Пренасочването на вниманието в неправилна посока не оказва помощ на страната “, добави той.

Коментарите на Безос бяха в отговор на изявление на президента Байдън, който съобщи, че Съединени американски щати са а път да отчетат най-големия спад на бюджетния недостиг в историята –  общо 1,5 трлн. $. Байдън също по този начин нападна някогашния държавен глава Доналд Тръмп, като съобщи, че по време на неговото президентство дефицитът е „ растеше всяка година “.

В петък Безос насочи рецензии против президента Байдън поради обява в Twitter, в която американският държавен глава, съобщи, че инфлацията в страната може да бъде укротена, в случай че богатите корпорации бъдат принудени да „ платят своя обективен дял “,

„ Увеличаването на корпоративните налози е добре да се разисква. Укротяването на инфлацията е от решаващо значение за разискване. Комбинирането им е просто пренасочване на вниманието “, написа създателят на Amazon.

И в двата случая президентът не уточни категорично името на Amazon, макар че в предишното той е приказвал за това, че Amazon не способства задоволително за федералната хазна.

Коментарите както на президента Байдън, по този начин и на Безос идват в миг, когато инфлацията в Съединените щати е покрай 40-годишен връх, а Федералният запас стяга нападателно паричната си политика, с цел да укроти покачването на цените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР