Основателят на „Амазон“ Джеф Безос обяви, че ще полети в

...
Основателят на „Амазон“ Джеф Безос обяви, че ще полети в
Коментари Харесай

Джеф Безос ще лети в космоса на 20 юли

Основателят на „ Амазон “ Джеф Безос разгласи, че ще полети в космоса идващия месец с първия полет с хора, стартиран от неговата ракетна компания „ Blue Origin “.

" Откакто бях на пет години, мечтаех да пътувам в космоса. На 20 юли ще подхваща това странствуване с брат си ", разгласи Безос в профила си в Инстаграм.

„ Blue Origin “ удостовери, че Безос и брат му Марк ще пътуват с първия полет с екипаж на новата капсула на компанията, Shepard.

Компанията продава на търг третото място и този билет към този момент е на стойност 2,8 милиона $ с близо 6000 участници от 143 страни.

Пътуването ще продължи общо 10 минути, четири от които пасажерите ще прекарат над Линията на Карман (условната граница сред земната атмосфера и галактическото пространство), съобщи Агенция Франс Прес.

Суборбиталната ракетна система за многократна приложимост е кръстена на Алън Шепърд, първият американец, изхвърчал в космоса преди 60 години.

Приходите от търга ще отидат за фондацията на „ Blue Origin “, „ Club for the Future “, която има за цел да въодушеви бъдещите генерации за галактическа кариера.

„ Такова прекарване трансформира вас, връзката ви с тази планета, човечеството “, сподели Безос, представен от ТАСС.

По-рано „ Blue Origin “ организира 15 теста на суборбиталния си транспортен съд, само че „ пасажерът “ беше манекен с човешки размер, екипиран със датчици, който беше кръстен Люк Скайуокър, един от героите на филмовата сага „ Междузвездни войни “. „ Shepard “ може да транспортира шест пасажера или потребен товар. След като доближат границата на космоса, туристите могат да разкопчаят коланите си и да прекарат към четири минути в положение на нулева гравитация, след което капсулата с тях ще стартира да се спуска надолу и да кацне меко благодарение на парашути.

„ Blue Origin “ е единствено една от фирмите, които ще правят постоянни туристически полети в космоса. Подобни проекти имат и „ Virgin Galactic “ на Ричард Брансън и „ SpaceX “ на Илон Мъск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР