Основателят на Alibaba Group Джак Ма се появи за първи

...
Основателят на Alibaba Group Джак Ма се появи за първи
Коментари Харесай

Джак Ма се появи, акциите на Alibaba скочиха с над 10%

Основателят на Alibaba Group Джак Ма се появи за първи път от октомври в сряда, когато беседва с група учители посредством видео, облекчавайки безпокойството от необикновеното му неявяване от публичния живот, вдигайки акциите на колоса в електронната търговия, оповестява " Ройтерс ".

Спекулациите по отношение на местонахождението на Ма се развихриха след вести този месец, че той е сменен в последния епизод на риалити телевизионно предаване и на фона на регулаторните спънки от страна на Пекин върху неговата бизнес империя.

Милиардерът не се е появявал обществено от 24 октомври , когато подлага на критика регулаторната система на Китай в тирада на конгрес в Шанхай. Това го сблъска с длъжностни лица и докара до прекъсване на обществено публично предложение в размер на 37 милиарда $ за финансовия филиал Ant Group.

" Алибаба " и неговата благотворителна фондация потвърдиха, че Джак Ма е взел участие в онлайн гала за годишно събитие за учители в селските региони в сряда .

В 50-секундното видео Ма, облечен с черна блуза, приказва от стая със сиви стени , не е ясно къде е стаята.
 Къде е Джак Ма - китайският милиардер в неопределеност от октомври
Къде е Джак Ма - китайският милиардер в неопределеност от октомври

Ма не се е появявал от зародилите различия с управляващите

Акциите на Alibaba, скочиха с над 10% от новината. " Появата на Джак Ма даде на вложителите успокоение след доста клюки ", разяснява Стивън Люнг, шеф продажби в брокерската компания UOB Kay Hian в Хонконг.

Темата " Джак Ма се появява за първи път обществено " и видеообръщението му към учители, бързо започнаха да се популяризират в китайския Weibo, сходен на Twitter, което провокира сериозна полемика.

Въпреки че Ма се отдръпна от корпоративните позиции , той резервира доста въздействие върху Alibaba и Ant и ги разпространява в международен мащаб на бизнес и политически събития. Той също по този начин продължава да е ментор на управнически гений в Alibaba Partnership, 35-членна група от мениджъри на компании.

Китай ускори регулаторните ограничения против антиконкурентното държание в онлайн бранша и Alibaba стана обект на антитръстово следствие, стартирано предишния месец от китайските управляващи.

Компанията възнамерява да събере най-малко 5 милиарда $ посредством продажбата на облигации , деноминирани в щатски долари този месец.
 Екологичен потенциал угрижен за Джак Ма
Екологичен потенциал угрижен за Джак Ма

Китайският милиардер не се е появявал обществено от месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР