Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че ще

...
Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че ще
Коментари Харесай

Основателят на Twitter Джак Дорси дарява 1 милиард долара за борба с коронавируса

Основателят и притежател на Twitter Джак Дорси заяви, че ще подари 1 милиард $, с цел да взе участие в битката с пандемията от ковид, съобщи Франс прес.

В поредност постове в обществената мрежа той изясни, че сумата съставлява 28 % от благосъстоянието му. За да я обезпечи, той последователно ще продава акции на другата си компания, Square, профилирана в електронните заплащания.

След като преодолеем пандемията, средствата ще бъдат ориентирани към опазването на здравето и образованието за девойки, както и към гарантирането на повсеместен главен приход, посочи милиардерът, чието положение съгласно сп. " Форбс " възлиза на 3,3 милиарда $.

Дорси счита, че в тези две сфери се съдържат евентуални решения на " проблемите, пред които е изправен светът ".

Средствата ще бъдат предоставяни посредством фондацията на Дарси Start small по изцяло транспарантен метод, предава Българска телеграфна агенция.

Първата отпусната от него финансова помощ от 100 000 $ е предопределена за американски снабдителен фонд.

Собственикът на Амазон Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света сега, заяви преди дни в Instagram, че ще подари 100 милиона $ на американските хранителни банки.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан на собствен ред предложиха 25 млн. $ за научни проучвания в търсене на лекуване против ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР