Основателят и шеф на социалната мрежа „Туитър“ Джак Дорси обяви,

...
Основателят и шеф на социалната мрежа „Туитър“ Джак Дорси обяви,
Коментари Харесай

Шефът на „Туитър“ дарява 1 милиард долара за борба с COVID-19

Основателят и началник на обществената мрежа „ Туитър “ Джак Дорси разгласи, че подарява 1 милиард $ за битка с пандемията от COVID-19, написа Би Би Си. Той разгласи това в персоналния си профил.

В профила си Дорси написа, че сумата се равнява на към 28% от цялото му благосъстояние. Той ще употребява дяловете си в компанията „ Скуеър “, с цел да финансира даренията, които ще бъдат разпределяни през фондацията „ Старт смол “. Акциите ще бъдат продавани, което в последна сметка може да повлияе на финалния размер на дарението.

„ След като пандемията бъде обезоръжена, парите ще отидат към здравето на девойките, образованието им, както и за универсални базови приходи “, разяснява Дорси.

В „ Туитър “ Дорси разяснява, че парите ще отидат за дела, които могат да създадат смяна в границите на неговия живот.
Джеф Безос подари 690 хиляди $ за битка с пожарите в Австралия, само че беше неодобрен Основателят на "Амазон " е дарил по-малко пари, в сравнение с е изкарвал на всеки 5 минути през 2018 година
Той не е единственият милиардер от софтуерния свят, който подарява част от благосъстоянието си. Създателят на „ Facebook “ Марк Зукърбърг ще подари 30 млн. $, които ще отидат за търсене на лекуване за ковид. Шефът на „ Амазон “ Джеф Безос подари 100 млн. $ за питателните банки на територията на Съединените щати, а шефът на „ Епъл “ Тим Кук заяви, че компанията ще закупи и подари медицински хранителни запаси на лечебните заведения в Италия, които са най-лошо наранени от пандемията с COVID-19.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 581 4 23 42 Света 1 433 012 2 093 82 136 302 324 Заразени* Нови Починали България 581 4 23 Света 1 433 012 2 093 82 136
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР