Основателят и шеф на "Фейсбук" Марк Зукърбърг защити социалната си

...
Основателят и шеф на "Фейсбук" Марк Зукърбърг защити социалната си
Коментари Харесай

Зукърбърг: „Фейсбук” не продава личните данни на потребителите

Основателят и началник на "Фейсбук " Марк Зукърбърг отбрани обществената си мрежа и акцентира, че таргетирането на консуматори с реклами е друго от продажбата на персонални данни на хората, оповестява Агенция Франс Прес.
"Ако ние се ангажираме да служим на всеки, ние се нуждаем от услуга, която е налична за всеки ", означи той в коментар за вестник "Уолстрийт джърнъл ".
"Най-добрият метод да се направи е като се предложат безвъзмездни услуги, които рекламите ни разрешават да го вършим ", добави той.
2018 година беше тежка за "Фейсбук ", защото софтуерният колос беше забъркан в редица кавги във връзка със отбраната на персоналните данни на потребителите. През миналата година неведнъж беше изразявана паника, че водещата обществена мрежа е манипулирана за политически цели.
Въпреки свадите приходите и потребителите на "Фейсбук " продължиха да се усилват.
За да се създадат рекламите по-уместни и по-малко досадни, би трябвало да се вземат под внимание ползите на хората, уверен е Зукърбърг.
"Ние не продаваме данните на хората, въпреки че постоянно се оповестява, че го вършим ", увери той и изясни, че продажбата на персонални данни на потребителите освен ще подкопае доверието към обществената мрежа, само че също е против бизнес ползите на "Фейсбук ", тъй като противниците могат да го употребяват при конкурирането за реклама.
Зукърбърг акцентира, че "Фейсбук " дава опция на потребителите да управляват информацията за реклама и да блокират реклами.
Социалната мрежа също е подложена на критика, че платформата се употребява за разпространяване на подвеждаща информация.
Шефът на "Фейсбук " е безапелационен, че не толерират нездравословно или водещо до разделяне наличие. Компанията влага в изкуствен интелект и е наела още чиновници за унищожаване на наличие, което нарушава разпоредбите на платформата.
По думите му неприятното наличие остава в мрежата, тъй като хората и системите с изкуствен интелект не са съвършени, а не тъй като подценяват този проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР