Основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун обяви,

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун обяви,
Коментари Харесай

Електрическият спортен автомобил Xiaomi SU7 Ultra ще постъпи в масово производство през първата половина на 2025 година

Основателят и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Джун разгласи, че неотдавна показаният електрически състезателен автомобил Xiaomi SU7 Ultra ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2025 година Официалното показване на електрическия автомобил с три мотора, които разрешават на автомобила да форсира от 0 до 100 км/ч за 1,97 секунди, се състоя предходната седмица.

Ръководителят на Xiaomi удостовери, че серийната версия на SU7 Ultra ще разполага със същия акумулаторен пакет, три мотора (два V8 и един V6) и шаси като прототипа. Каросерията на електрическия автомобил обаче няма да бъде напълно от въглеродни нишки, което ще резервира цената рационална. Купувачите ще могат да избират сред две конфигурации на автомобила: общоприета и за писта.

Електрическият автомобил на Xiaomi употребява създадените от самата компания мотори HyperEngine V8s с мощ 578 конски сили, които създават въртящ миг от 635 Нм. Общата мощ на трите задвижващи елемента е впечатляващите 1548 конски сили, което е повече от най-мощните спортни коли. SU7 Ultra е кадърен да доближи 200 км/ч за 5,96 секунди, а оптималната му скорост е 350 км/ч.

Спортният автомобил се задвижва от батерия Qilin 2.0 на CATL с работно напрежение 900 V, която даже при 20% заряд може да обезпечи до 880 kW мощ, а при цялостен заряд – до 1330 kW. Според източника батерията може да се зарежда единствено за 12 минути.

Прототипът на Xiaomi SU7 Ultra ще би трябвало да премери сили на известната писта Нюрбургринг в Германия тази есен. През октомври китайският електрически автомобил ще се опита да счупи върха на пистата на Porsche Taycan Turbo GT, който се счита за най-бързия сериен електрически автомобил с четири порти в света на кръгови писти.

Що се отнася до цената на дребно на SU7 Ultra, тя към момента не е оповестена. Припомняме, че електрическият автомобил SU7 се предлага в конфигурации Standard, Pro и Max. Цената на SU7 стартира от 29 500 $, а през юни на китайския пазар бяха продадени над 10 хиляди екземпляра от автомобила. Xiaomi възнамерява да доближи границата от 120 хиляди продадени екземпляра SU7 до края на годината. По отношение на SU7 Ultra Лей Джун съобщи, че цената ще бъде „ малко по-висока, само че въпреки всичко е постижима “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР