Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос
Коментари Харесай

Безос: Проблеми за САЩ, ако технологичните компании изоставят Пентагона

Основателят и основен изпълнителен шеф на " Amazon.com Inc " Джеф Безос съобщи, че ще поддържа Министерството на защитата на Съединени американски щати, което е почнало огромен развой на рационализация. Думите на Безос отразяват битката на софтуерните компании за сключване на повече контракти за планове с Пентагона, оповестява Ройтерс.

" Ще подкрепим Министерството на защитата. Тази страна е значима ", съобщи Безос по време на годишен конгрес за защита в Калифорния.

Технологичните компании са изправени пред редица провокации, когато се пробват да работят с Пентагона. Миналата година отбранителна стратегия, наречена Project Maven, провокира съществено неодобрение, защото някои чиновници се опълчиха на технологията на " Гугъл ", употребена във военни дейности. Тези чиновници обявиха, че това е в прорез с декларираната цел на Гугъл да не вреди и показаха редица опасности към потреблението на технологията за изкуствен интелект (ИИ) при животозастрашаващи обстановки.

Въпреки че Безос съобщи, че поддържа възгледите на тези чиновници, той уточни, че висшите ръководители на фирмите би трябвало да дадат насоки за това, върху кои планове ще се работи и върху кои не, предава Investor.bg.

" Моето мнение е, че в случай че огромните софтуерни компании извърнат тил на Министерството на защитата, тази страна ще бъде изправена пред огромни проблеми ", предизвести Безос.

Amazon се съревновава за даване на услуги за за облачни калкулации на Пентагона.

През ноември обаче компанията заведе дело във федералния съд, оспорвайки решението на Министерството на защитата през септември за възлагане на контракт за облачни калкулации на стойност до 10 милиарда $ на съперника Microsoft Corp.

Amazon беше считана за любимец за контракта за взаимна облачна инфраструктура, известна още като JEDI, част от по-широк план за цифрова рационализация в Пентагона, преди разработчикът на програмен продукт Microsoft да стане изненадващият победител.

Компанията на Безос разгласи по-рано, че политиката е попречила на справедливия развой на наддаване. Безос, който е и притежател на Washington Post, е прям критик на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР