Основателите на София прайд я съдят заради изказана във Фейсбук

...
Основателите на София прайд я съдят заради изказана във Фейсбук
Коментари Харесай

Милена Славова заплашвана с инвалидна количка и давене в езеро от представители на гей общността

Основателите на " София прайд " я съдят поради изказана във Facebook позиция за събитието
Певицата е получила садистични закани от представители на гей общността след поста си във фейсбук във връзка с София прайд. Това разки тя по време на делото във Върховния административен съд (ВАС), написа „ 24 часа “.

В заканите се споменавали неща като завързване за инвалидна количка, удавяне в езеро и други сходни. Тя и 13-годишната й дъщера се почувствали възмутени и омерзени от написаното.

Милена Славова изясни, че била предизвикана да напише своя пост във фейсбук от фотография, на която се виждало гол мъж с българското знаме, забито в задните му елементи.

Според юрист Деница Любенова, която съставлява ЛГБТ организацията " Действие ", Милена е осъществила очевидна дискриминация по признака полова ориентировка, а сходни неща на София прайд не се били случвали.

Прокуратурата, която също имаше представител на делото, отбрани певицата като сподели, че тя е изразила правото на свободно мнение, което е обезпечено от Конституцията.

Върховният съд ще се произнесе до месец. Пред съда на бул. " Стамболийски " има десетки рокери и жители, които поддържат Милена Славова. Сред тях е и Васко Кръпката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР