Основателите на изпитващия затруднения крипто кредитор Hodlnaut се опитват да

...
Основателите на изпитващия затруднения крипто кредитор Hodlnaut се опитват да
Коментари Харесай

Основателите на Hodlnaut искат да продадат компанията, за да я спасят

Основателите на изпитващия усложнения крипто заемодател Hodlnaut се пробват да спасят бизнеса, макар че кредиторите упорстват за ликвидацията му.

На 28 февруари краткотрайните правосъдни шефове на Hodlnaut разгласиха шестата клетвена декларация на съоснователя, Саймън Лий, в която се оповестява, че създателите на компанията са предложили продажбата на бизнеса като по-добър вид за кредиторите, в сравнение с ликвидирането на компанията.

Новината идва малко откакто през януари основни кредитори на Hodlnaut, в това число Algorand Foundation отхвърлиха предложение за проект за преструктуриране, допускащ на актуалните шефове да следят активността на компанията по време на етапа на преструктуриране.

Кредиторите твърдяха, че преструктурирането няма да помогне и в техен интерес е да унищожават останалите активи на Hodlnaut.

Според информацията Лий е декларирал, че той и другият съосновател на Hodlnaut, Жу Джунтао са се свързали с редица евентуални вложители от вида.


 


Клетвената декларация удостоверява още един път желанието на Hodlnaut да продаде компанията, защото тя е работила с няколко евентуални вложители за продажба на бизнеса си и други активи.

Съобщава се, че от началото на февруари редица евентуални купувачи са отправили питане за закупуване на крипто кредитора и нейните вземания против банкрутиралата криптоборса FTX.

Към декември 2022 година Hodlnaut Group дължеше общо $160.3 милиона или 62% от непогасените отговорности на компании, както и субекти като Algorand, Samtrade Custodian, S.A.M. Fintech и Jean-Marc Tremeaux.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР