Основателите на „Гугъл” Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че

...
Основателите на „Гугъл” Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че
Коментари Харесай

Страшен трус в „Гугъл”, основателите аут от ръководството

Основателите на „ Гугъл” Лари Пейдж и Сергей Брин оповестиха, че се отдръпват от управителните си позиции в конгломерата „ Алфабет”.

Именно „ Гугъл” стана дъщерно сдружение на „ Алфабет” през 2015 година, когато Пейдж и Брин я основаха като част от корпоративно преструктуриране.

Двамата ще изоставен постовете си като основен изпълнителен шеф и президент, само че ще останат в борда на шефовете, написа Би Би Си.

Новият гл. изпълнителен шеф на „ Алфабет” ше е Сундар Пичай. Роденият в Индия инженер все още заема същата позиция в „ Гугъл”.

Първоначалната концепция на „ Алфабет” беше да направи дейностите на софтуерния колос „ по-чисти и отчетливи”. Решението пристигна вследствие на другите интензивности, с които „ Гугъл” се зае също така да бъде интернет търсачка.

Сред бъдещите проекти на компанията влизат роботизацията и основаването на самоуправляващи се коли.

Пейдж и Брин (и двамата - на 46-годишна възраст) обявиха, че ще останат дейни членове на борда, акционери и съоснователи, само че е точното време, в което да улеснят структурата в ръководството на компанията.

„ Никога не сме били от тези, които се държат за ръководството. Мислим, че има по-добър метод да се ръководят „ Алфабет” и „ Гугъл” и те не се нуждаят от двама изпълнителни шефове и президент”, допълниха те.

Те споделиха, че в бъдеще ще бъдат гордите родители, които оферират препоръки и обич, а не ежедневно натякване. По думите на създателите Сундар Пичай е верният избор за позициите.

В изказване Пичай съобщи, че е разчувствуван от развиването и призна, че това е опция да се влияе на света.Пичай е роден в Индия. Преди да се причисли към „ Гугъл” през 2004 година, учи в американските университети „ Станфорд” и „ Пенсилвания”.

„ Благодарение на Пейдж и Брин имаме безкрайна задача, устойчиви полезности и просвета на съдействие – всичко това прави идването на работа всеки ден вълнуващо”, добави той.

Двамата американци основават „ Гугъл” през 1998 година в калифорнийски гараж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР