Основателите на фондация Живот със Синдром на Даун“ Силвена Христова

...
Основателите на фондация Живот със Синдром на Даун“ Силвена Христова
Коментари Харесай

Основателите на фондация Живот със Синдром на Даун номинирани за Будител на годината

Основателите на фондация „ Живот със Синдром на Даун “ Силвена Христова и Красимир Ламбов са номинирани за Будител на 2022 година, заяви БНР.

Екипът и слушателите на Националното радио в продължение на три седмици изпращаха номинации за най-изявените персони и планове през изминаващата година, а от тях журито (проф. Огнян Герджиков, доктор Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова) дефинира имената, белязали 2022-ра със своята будителска активност. Гласуването е до 29 октомври, като от един IP адрес всеки ден ще може да се гласоподава за един от 10-те номинирани за " Будител на годината 2022 ".

Въпреки че бременността на Силвена минала извънредно леко и прегледите показвали, че няма мотиви за терзание, Микаела се ражда със Синдром на Даун. Година и половина след появяването на " слънчевото дете ", както назовават децата с това положение, Красимир предлага на Силвена да запишат видео, с което да покажат по какъв начин живее фамилията им. Клипчето с основни настоящи лица Кристиян (брат на Микаела) и Микаела за нула време е гледано над 100 000 пъти (днес към този момент е гледано над 630 000 пъти).

Фондация " Живот със Синдром на Даун " има за цел да увеличи информираността в обществото за тази най-често срещаната генетична особеност посредством просветителни видеоклипове на понятен език и да покажат, че това положение не е присъда, а предизвикателство.

Към днешна дата за YouTube канала на фондацията са се абонирали 136 000 души и него са качени над 140 видеа, които са гледани над 40 милиона пъти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР