Основата на нашата идентичност са нашия език, а след това

...
Основата на нашата идентичност са нашия език, а след това
Коментари Харесай

Пендаровски: Не сме се събудили през 1944 с идеята, че сме македонци

Основата на нашата еднаквост са нашия език, а по-късно взаимната история с нашите сънародници. Това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление пред euobserver.

Македонските език и еднаквост няма да бъдат обсъждани. Пендаровски съобщи, че не е загадка, че разпоредбите на македонския език са завършени през 1945 година

Той признава, че езикът е доста непосредствен до българския. В същото време декларира, че това не е еднакъв език.

Според него няма смисъл в изказванието, че македонската история до 1945 година в действителност е българска. Пендаровски не счита за действително, да се каже, че тогава жителите са се събудили и са решили, че към този момент са етнически македонци, като дотогава са били етнически българи.

Според него не е значимо какво мисли България по въпроса, в случай че не стопира европейските договаряния. Позицията, че македонски език и еднаквост не са съществували до 1944 година, като концепцията е да се образува небългарска еднаквост, не може да бъде предмет на полемика.

България упорства, когато Северна Македония се причисли към Европейски Съюз, всяко съглашение на македонски, да се отбелязва в документите на общността, като език, конто съществува единствено в устава на страната. Страната не поддържа договарянията с македонската страна.

Оттам упорстват първо да уточнят двустранните въпроси. Експерти считат, че министър председателят Зоран Заев следва две позиции, една от които пред македонските жители, а другата пред българите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР